Jdi na obsah Jdi na menu

Orangutáni živě od 11. prosince 13. hodin

Obrazekživě orangutani z Hradce Královéobrázek je odkazem na live video
Jednotlivá zvířate představena v textu

ObrazekBesar

Besar - Autor: ZOO Dvůr Králové

 Je to zatím poslední mládě orangutaní mámy Žanety a samce Elmara. Narodil se 8. 2. 2005. Je mu tedy 4,5 roku a je to takový správný orangutaní výrostek. Neustále něco vymýšlí, provokuje, montuje a zlobí nejen svojí mámu ale i "tetu" Satu, se kterou žije ve skupině.

Plné znění

Žaneta

Žaneta s Besarem - Autor:Zuzana Šmejkalová

 Žaneta se narodila 29. 6. 1976 v holandské Zoo Rhenen. Dostalo se jí té výsady, že má dvě jména Bernardine / Zanet, ale slyší na jméno Žaneta. Když ovšem chce!

Plné znění

Satu

Nová orangutaní samice Satu - Autor:Martin Smrček

 Samička Satu byla dovezena do Zoo Dvůr Králové 13. 2. 09. Narodila se 31. 8. 1999 v anglické zoo v Twycross. Po dohodě s EEP (Evropský záchranný program) k nám byla přidělena jako partnerka samci Elmarovi. Při příchodu vážila 54,5 kg. Přijela s ním také její ošetřovatelka Tanja, která ji měla usnadnit první dny v novém prostředí.

Plné znění

Elmar

Elmar - Autor: ZOO Dvůr Králové

 Elmar je mohutný dospělý samec s typickým hrdelním a lícními vaky, které mu dodávají vzhled poněkud obtloustlého Budhy. Ovšem zdání klame, Emar je stále plný síly, skvěle šplhá a pohybuje se po zemi. Narodil se 28. října 1974 v zoo v Aalborgu (Dánsko), do ZOO Dvůr Králové přišel v roce 1992 z nizozemské zoo v Rhenen.

Plné znění
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Portrét

Facebook