Děti, které by v budoucnu tak chtěly spatřit živou předlohu pohádkového motýla Emanuela, mají díky tomu smůlu. Čeští eurobolševici totiž nastavili pravidla pro čerpání dotací přidělených z EU tak, že se jim podařilo krásné motýly žluťásky barvoměnné u nás během pár let vyhubit.


Podle předního českého odborníka Martina Konvičky jsou dotace totiž nastaveny tak, že přesně určují, kolikrát a v jakých termínech se má louka posekat, aby měl na ně příjemce nárok. Jednoduše řečeno centrálně řízené plánování bez ohledu na místní podmínky.

Jenomže motýli potřebují pro svůj život pestrou, různorodou krajinu. "V minulosti hospodařil každý rolník trochu jinak, což právě tuto pestrou krajinu vytvářelo," vysvětlil důvody zkázy motýlů pro server idnes.cz Konvička.

Tradiční selský rozum českých zemědělců byl tak nuceně nahrazen nařízeními eurobolševiků, kteří přírodu viděli maximálně v podobě golfových hřišť u jejich luxusních hotelů. Česká krajina pláče a rodiče místo žlutých motýlků mohou svým dětem již léta ukazovat lány řepky olejné.