Ukázka, jeden z receptů -
Svíčková na smetaně s brusinkami
Ingredience pro 4 porce
750 g odblaněné hovězí svíčkové, 50 g slaniny, 3 lžíce rostlinného oleje, 100 g mrkve, 100 g bulvového celeru, 150 g petržele, 1 větší cibule, 4 zrnka černého pepře, 4 zrnka nového koření, bobkový list, 3 dl vývaru, 3 dl husté smetany, 2 lžíce hladké mouky, lžíce cukru krupice, citronová šťáva, špetka soli, brusinky dle chutiPříprava
Svíčkovou osolíme, protkneme 2/3 slaniny nakrájené na klínky a na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso za chvíli vyjmeme, přidáme zbytek na kostičky nakrájené slaniny, očištěnou na plátky nakrájenou zeleninu, cibuli a osmahneme do světlehněda. Pak znovu vložíme maso, přidáme koření, mírně podlijeme a dusíme v troubě. Maso poléváme šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a postupně ředíme zbytkem vývaru a smetanou. Omáčku dochutíme cukrem, citronovou šťávou nebo octem a dobře povaříme. Potom omáčku prolisujeme přes cedník. Nalijeme ji na maso a ještě na plotně prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky.Podáváme s knedlíky a brusinkami nebo rybízovým džemem.
Doporučujeme
Co k tomu pít
Bílé víno
Autor(ka): Petr Karas Profil
Přidáno: 28.9.2009 12:43
Cena za 1 porci: 100 - 200,- Kč
Přidáno: 28.9.2009 12:43
Cena za 1 porci: 100 - 200,- Kč
Doba přípravy: Do 2 hod.
Světová kuchyně: Česko
Chod: hlavní chod, omáčka
Nutriční hodnoty
na jednu porci
Energie: 777 kcal/3252 kJ
Bílkoviny: 43 g
Tuky: 54 g
Sacharidy: 28 g
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář