Vinná klobása - typy pro nás, kteří na Vánoce nelpí na kapru
Klasika:
Smažená vinná klobása
Klobásy obalené v mouce smažíme v oleji a podáváme s kaší nebo bramborem. Můžeme obalovat i v trojobalu. Další recept .....
Zapékaná klobása
Ingredience:
cca 1 kg vinné klobásy
1 šlehačka
2 dcl červeného vína (jak píši v dalším článku, použila jsem pivo - víno doma nebylo)
podle fantazie a chuti můžete různě šlehačku přikořenit
Do pekáčku stočíme klobásu pěkně "do šneka", zalijeme celou šlehačkou.
Pečeme odkryté na 150°C, dokud klobása nezrůžoví a šlehačka se nevypeče na tuk (+/- 60 min.). Pak přelijeme 2 dcl červeného vína, zvýšíme teplotu na 180°C a cca 15 minut dopečeme.
Podáváme s bramborovou nebo nastavovanou kaší.
Nastavovaná kaše: klasickým způsobem připravíme bramborovou kaši, kterou "nastavíme" hrstí vařených krup, okořeníme česnekem utřeným se solí a majoránkou.