Jdi na obsah Jdi na menu

Vinná klobása - typy pro nás, kteří na Vánoce nelpí na kapru

Klasika:

Smažená vinná klobása

Klobásy obalené v mouce smažíme v oleji a podáváme s kaší nebo bramborem. Můžeme obalovat i v trojobaluObrazek. Další recept .....

Zapékaná klobása

Ingredience:
cca 1 kg vinné klobásy
1 šlehačka
2 dcl červeného vína (jak píši v dalším článku, použila jsem pivo - víno doma nebylo)
podle fantazie a chuti můžete různě šlehačku přikořenit

Do pekáčku stočíme klobásu pěkně "do šneka", zalijeme celou šlehačkou.

Pečeme odkryté na 150°C, dokud klobása nezrůžoví a šlehačka se nevypeče na tuk (+/- 60 min.). Pak přelijeme 2 dcl červeného vína, zvýšíme teplotu na 180°C a cca 15 minut dopečeme.



Podáváme s bramborovou nebo nastavovanou kaší.

Nastavovaná kaše: klasickým způsobem připravíme bramborovou kaši, kterou "nastavíme" hrstí vařených krup, okořeníme česnekem utřeným se solí a majoránkou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Portrét

Facebook