Jdi na obsah Jdi na menu

Veka na chlebíčky

 

 

 

 

Ingredience

1 kg hladké mouky,3 dkg cukru,50 - 100 g máslového tuku na pečení,4 dkg droždí,1/2 l mléka,sůl.
zdroj: Labužník.cz - dále z TOPrecepty.cz:.....

 

 

Zdroj: TOP recepty.cz

 

Suroviny:

1 kg hladké mouky
40 g droždí
asi 40 g cukru
1 lžička soli
6 lžic oleje
½ l mléko

 

Postup:
 

Nechat vykynout, rozdělit na bochánky a ty nechat vykynout 15 min.
Vyválíme placku, srolujeme ji a necháme na vymazaném plechu vykynout. 
Potřeme vejcem nebo vodou a mírně pečeme.

Těsto lze připravit i v pekárně.

Úžasná domácí VEKA


Úžasná domácí VEKA

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

275 ml mléka 1 velké vejce 3 ČL oleje 1 ČL citronové šťávy (popř. citronky, limetky, ...) 2 ČL soli 0,5 ČL cukru 500 g hladké mouky 2,5 ČL sušeného droždí

POSTUP PŘÍPRAVY

Přísady dáme do pekárny v pořadí, v jakém jsme zvyklí, tedy nejdříve tekuté, pak sypké a nakonec droždí.
na pekárně nastavíme program \"Těsto\" (mám pekárnu Moulinex a program trvá 1h30min).
Poté vykynuté těsto ještě trochu přepracujeme na pracovní desce, rozdělíme na poloviny a uděláme dva válečky - raději tenčí a delší, protože těsto má tendenci se při kynutí stahovat, a necháme na teplém místě asi 50 minut kynout.
Poté dáme pést do vyhřáté trouby na 180° asi na dobu 25 minut, raději se však řiďte zkušenostmi s vlastní troubou.

Zdroj: Minibazar.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Portrét

Facebook