Vanilkový vaječný koňak v sobě skrývá jednu z nejnebezpečnějších kombinací – neodolatelnou chuť a alkohol:).
Připravili jsme pro vás recept navanilkový likér, kterým si bez zaváhání získáte každou návštěvu.
V létě skvělý jako poleva na zmrzlinu, na vánoce dotvoří atmosféru a celoročně spolehlivý důvod proč se sehnout do spodní přihrádky v ledničce :) .

Počet porcí: 1litr
Čas přípravy: 30 min

Ingredience

vanilkové lusky
4 žloutky
250 ml kondenzovaného slazeného mléka
250 smetany na vaření
500 ml koňaku, nebo dobrého brandy
(cukr, pokud kondenzované mléko nebylo slazené)

Postup

Bez vaření:
Žloutky s mlékem a vanilkovou dření (případně i cukrem) vyšleháme do pěny. Postupně přilijeme svařenou ochlazenou smetanu a 10 min šleháme. Nakonec pomalu přidáme koňak nebo líh. Likér nalijeme do důkladně vyčištěné láhve. Uložíme do lednice na necháme 2 týdny odležet a zhoustnout.

Vařený likér: