Jdi na obsah Jdi na menu

Uzení masa IV. díl

ObrazekKráličí klobása podle Pepíka Chládka

Obrazek

1 až 2/3 králičího masa
1/3 může být ale i až polovina - tučného vepřového masa

 

Králičí maso nakrájíme na kousky 1 až 2 cm velké. Vepřové nakrájíma na 2 cm kousky nebo králičí maso umeleme na strojku s velkými otvory.
Maso napěchujeme do nádob nasolíme - 20 g na 1 kg - a necháme v chladu podle teploty až 3 dny.

Oba druhy masa se opepří, opaprikují, okmínují a zalejí vodou smíchanou s rozemletým česnekem a solí - 12g tj. asi 3 oloupané střední stroužky na 1 kg masa.Sůl nepřidáváme u naloženého masa.

Typ: Na 5 kg masa přidáme alespoň 1 velkou polévkovou lžíci pepře, majoránky, papriky, kmínu, 2-3 hlavičky česneku se solí (3 lžíce pokud již nebylo v soli naloženo). Podle potřeby přidat 1/4 l vody.

Důkladně propracujeme, podle potřeby ještě dochutíme a ev. podlijeme nezbytným množstvím vody.Narážíme do vepřových střev a vyudíme.

Tabulka koření na klobásy je v V. díle

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Portrét

Facebook