Uzení masa II. díl
3. 11. 2009
Moravské klobásy - recept podle Josefa z Lukavice
Potřebujeme:
2 kg pojivého masa hovězího - najemno umleté a hlavně libové
2 kg vepřového libového masa - nahrubo umleté
4 kg vepřového boku - nahrubo umletý nebo, je-li hodně tučný pokrájet na kostky ev. mohou být odřezky ze sádla
Koření:
1 hlavička česneku - rozmačkat a namočit do sklenice vody - nalejeme jen vylouhovanou vodu
1 malá lžička pepře
1 velká lžíce mletého kmínu
2 velké lžíce sladné papriky
1 velká lžíce pálivé papřiky
sůl - na 1 kg masa 20 g soli
Postup:
Paprika se může zamíchat předem do nakrájeného vepřového, dle okolností na 1 nebo více dnů.
Při míchání klobásy hlídat dobré rozmíchání hovězího masa s kořením, pak přimíchat vepřové s paprikou.
Udí se asi 2 hodiny.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář