Tatarský biftek
27. 12. 2011
cibule | 1 | kus |
hořčice plnotučná | 3 | lžičky |
hovězí svíčková ev. zadní hovězí | 250 | g |
kečup | 3 | lžičky |
pepř | 3 | špetky |
sůl | 3 | špetky |
worčestrová omáčka | 3 | lžičky |
žloutek | 1 | kus |
Postup přípravy
Maso naškrábeme najemno ostrým nožem. Pokud se nám s ním nechce škrábat, umeleme jej. Pak ho umeleme v mlýnku, pokud je třeba, umeleme ho ještě jednou.
Cibuli očistíme a nasekáme úplně najemno. Do masa vmícháme hořčici, kečup, cibuli, worcesterskou omáčku a lehce opepříme. Maso osolíme jen trochu, každý si jej dosolí podle potřeby před konzumací.
K masu bychom měli být něžní a moc jej nemačkat. Svíčková je velmi křehká. Stačí míchat jen zlehka.
Z masa vytvarujeme bochánek, který necháme v lednici uležet. Ve středu bochánku uděláme důlek. Do důlků vychlazeného masa vložíme žloutek a můžeme podávat.
Příloha
topinky s česnekem
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář