Šunkové chlebíčky
Šunkový chlebíček - recept
Plátek šunky o velikosti veky na delší straně nařízneme do půlky. Jeden naříznutý roh přehneme přes druhý - podle šipky.
![]() |
![]() |
Veku namažeme chlebíčkovou pomazánkou - pokud nemáme, můžeme použít třeba ochucené pomazánkové máslo. Stočenou šunku položíme na namazanou veku.
![]() |
![]() |
Základ chlebíčku máme - teď už jen zdobíme. Například plátkem vařeného vejce, papričkou a okurkou. Nakládanou zeleninu můžeme nahradit i čerstvou. Pak nezapomeneme třeba na plátek rajčete. Chlebíčky můžeme zastrouhat sýrem - eidamem nebo nivou. Aby nebyl zastrouhaný chlebíček "utopený" - přidáme sardelovou pastu na vejce a papričku dáme až po strouhání. Petželka chlebíček pěkně obarví zelenou, ale děti ji nesnáší ...
![]() |
![]() |
Tak dobrou chuť...
![]() |