Jdi na obsah Jdi na menu

vareni-za-krize.2013-153336.bmp.jpg

Čtyřiadevadesátiletá stařenka na YouTube učí, jak se dá z mála uvařit chutné jídlo

20121216 babicka
Vitální seniorka Clara ze Spojených států.  (Screenshot/Youtube.com)

Vitální seniorka Clara ze Spojených států nezahálí ani v požehnaném věku 94 let. Na YouTube má vlastní kanál, kde učí diváky recepty ze svého dětství, z doby Velké hospodářské krize (1929 – 1939).

Na videích vypráví o tom, jak se tehdy žilo a co doma vařívali. Diváci se tak vždy naučí nejen nový recept, ale dozví se i kus zajímavé historie. Recepty, jak si lze domyslet, jsou jednoduchá, nenáročná, leč výživná jídla, a jak Clara vzpomíná, vařilo se ponejvíce z brambor, které připravuje třeba i s těstovinami. Naučit se však můžete i pizzu či něco sladkého na zub. Inu, i z mála se dá uvařit chutné jídlo.

Jde o příjemnou změnu oproti exotickým receptům, které se na nás dnes valí ze všech stran, a zároveň o náhled do časů, kdy se žilo skromně a jednoduše.

Z prostého nápadu zanechat po sobě něco užitečného se stal hit. Její video-kanál má již přes dva miliony zobrazení, prodávají se její dvd a začala o ní psát i média. Dáma, která se začala o své kuchařské znalosti a vzpomínky dělit před třemi lety, vydala také vlastní kuchařku. Ohlasy ovšem nemá jen od internetových fanoušků. Jak vypráví v jednom z videí, chodí k ní děti ze sousedství, aby po ní neodbytně loudili „jídlo pro chudé“, které jim tak chutná.

Její YouTube kanál naleznete na youtube zde.

 

 
 

Sledujte náš oficiálny twitter účet na twitter.com/velkaepocha.

Zdroj: http://www.velkaepocha.sk/2012121620484/Ctyriadevadesatiletaleta-starenka-na-YouTube-uci-jak-se-da-z-mala-uvarit-chutne-jidlo.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Portrét

Facebook