Špekové knedlíky
22. 6. 2010
Potřebujeme tyto suroviny:
|
|
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a opečeme. Přidáme k rohlíkům i s tukem a promícháme. Vejce rozšleháme v mléce a nalijeme na rohlíky. Přidáme mouku,, posekanou zelenou petrželku(nemáme-li nevadí), osolíme, opepříme a dobře promícháme. Necháme půl hodiny odpočinout. Pak z hmoty vytvarujeme navlhčenou rukou osm kulatých knedlíků a ty uvaříme v osolené vodě . Vaří se 15 - 20 minut. |
V různých receptech se doporučuje do "těsta" osmahnutá cibulka, tu nedávám. Naopak při podávání nešetřím do zlatova osmaženou cibulí a mastím samozřejmě sádlem. Je-li anglická slanina příliš libová, nebo použijete-li libové uzené, přidejte k masu tak 2-3 lžíce sádla. Ke knedlíkům se samozřejmě nabízí dušené sladné nebo kysané zelí nebo špenát.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář