Jdi na obsah Jdi na menu

Špekové knedlíky ( a další) z Maruščina blogu

Špekové knedlíky

Suroviny: 1/4 kg polohrubé mouky, 10 rohlíků, 35 dkg uzeného bůčku nebo anglické slaniny, 3 vejce, 4 dl mléka, 5 dkg ramy, sůl, muškátový květ, zelená petrželka

Postup: na másle opečeme na kostičky pokrájený bůček a rohlíky. Dáme do mísy a přelijeme mlékem s rozšlehanými  vejci  a necháme rohlíky nasáknout. Přidáme sůl, muškátový květ, petrželku a promícháme. Přisypeme mouku a mícháme, aby se hmota spojila. Mokrýma rukama vytvoříme kuličky v průměru asi 6 cm. Vaříme asi 20 minut. 

 

Špekové knedlíky 2

Suroviny: 30 dkg hrubé mouky, 6 rohlíků, 2 dl mléka,           4 vejce, sůl, pepř, muškátový květ, 40 dkg uzeného masa, cibule, sádlo

Postup:  maso nakrájíme na malé kostičky. Rohlíky také na malé kousky a na pánvi nebo v troubě je na kousku sádla trochu opečeme. Pokrájenou cibuli osmažíme na sádle. Smícháme všechny přísady a necháme chvíli stát. Pak tvoříme asi 15 dkg kuličky a vaříme v páře asi 1/2 hodiny. Hotové natrhneme vidličkou. Podáváme se zelím a mastíme vyškvařenou slaninou. 

 

Plněné knedlíky

Obrazek

Suroviny: 30 dkg brambor, hrubá mouka, krupice, sůl, 1 vejce, uzenina,   1 cibule, pepř, kmín, olej na smažení.

Postup: Oloupané brambory v osolené vodě uvaříme do měkka, vodu slijeme a hned horké brambory rozmačkáme. Přidáme mouku, krupici, sůl, vejce a vypracujeme těsto  Z připraveného těsta uděláme váleček, který rozdělíme na stejně silná kolečka a rozválíme je trochu do šíře.

Nakrájenou uzeninu a cibuli osmahneme na tuku, okořeníme a plníme do připraveného těsta. Vaříme 10 -12 minut. Knedlíky můžeme podávat se zelím a omastit rozškvařenou slaninou.  

 

Chlupaté knedlíky

Obrazek

 

Suroviny: 3/4 kg syrových brambor,    10 dkg hrubé mouky, 10 dkg krupice,   1 vejce, sůl

Postup: brambory jemně nastrouháme, trochu vody vymačkáme, přidáme vejce, sůl, mouku a krupici a promícháme. Namočenou lžicí vykrajujeme menší knedlíky a vkládáme je do vroucí osolené vody.  Vaříme podle velikosti 5 - 8 minut. Podáváme se zelím a vepřovým masem, nebo jen s osmaženou cibulkou. 

Zdroj:http://www.zdepro.estranky.cz/clanky/knedliky/spekove-knedliky.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Portrét

Facebook