Rozbalený vepřový ptáček
R
Ani v české kuchyni to nemusí být nuda! Máte rádi vepřové maso a španělské ptáčky? Zkuste je připravit trochu jinak. Věřte, že chuti rozbalených vepřových ptáčků nikdo neodolá.
IngredienceVytisknout
- 300 g vepřové kotlety na plátky
- 100 g špeku vcelku
- 1 lžíce sádla
- 4 kyselé okurky
- 2 nožičky párku
- 1 lžička plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
- 1 větší cibule
- 1 sklenička láku z okurek
- 1 - 2 lžíce hladké mouky
snadné | |
90 minut | |
4 osoby | |
levné |
Návod k přípravě
Na pánvi rozehřejte sádlo a po obou stranách na něm opečte zprudka naklepané, osolené a opepřené plátky masa. Vyjměte a do sádla přidejte na kostičky nakrájený špek. Opečte, dejte bokem, přidejte na kolečka nakrájenou cibuli, párky na kolečka, na kostičky nakrájenou okurku. Podlijte horkou vodou, vraťte maso a v troubě pečte do měkka tak, aby bylo maso neustále potopené. Vyjměte z trouby, maso vyndejte, do zbylé omáčky nalijte trochu láku z okurek a trochu vody, přidejte horčici a rozmixujte omáčku dohladka. Mouku rozmíchejte v horké vodě a omáčku zahustěte. Chvíli povařte, dosolte, vraťte maso a ještě v omáčce prohřejte. Dobrou chuť!
Autor článku
Lenka Philippová
Aktuálně si užívá radostí na mateřské „dovolené”. Ve volném čase se zajímá o focení a příležitostně provozuje lukostřelbu. Miluje vaření a nová jídla. Nejšťastnější je, když těm, pro které vaří, skutečně chutná.