Jdi na obsah Jdi na menu

pekla jsem Andělsky nadýchaný perník - recept z netu

rozpis, postup, fotkyObrazek

Na internetu jsem našla recept, nejprve jslem chtěla jen zkopírovat, ale pak jsem se pustila do pečení. Nejprve tedy převzatý recept a na konci komentář a fotky:

Suroviny:

2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje
1 1/2 hrnku cukru
1 čokoládový pudink
2 vejce
1 prášek do perníku
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 lžíce kvalitního kakaa
3 lžíce povidel, nebo marmelády
1 lžička skořice
hrst nasekaných vlašských ořechů
1 čokoládová poleva

Postup:

Do jedné mísy smícháme všechny sypké suroviny a do druhé mísy dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin s moukou.
Na plech dáme pečící papír, vylijeme na něj těsto a pečeme tak 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Pomažeme čokoládovou polevou, můžeme ještě posypat kokosem, nebo mletými ořechy.

Poznámka:

Kdo by chtěl, může ještě perník rozříznout a promazat nějakou marmeládou, nebo džemem. Já to nedělám, protože perník je báječný už tak bez promazání a jiný už nedělám!

Tak potud autorka receptu. 
Postupovala jsem, jak je v popisu, sypké vzlášť, mléko,olej,vejce a marmeládu vedle. U té marmelády (měla jsem jen meruňkovou) jsem chvíli váhala, nakonec jsem jí rozšlehala s vejci a trochou mléka do tekuté složky.
Ořechy se mi nechtělo zrovna loupat, tak jsem tam dala hrst rozinek. Hmoty je opravdu dost, chce to opravdu pořádně a důkladně rozmíchat. Cukr vanilkový jsem neměla, dala jsem skořicový.
Použila jsem velký plech s vysokými okraji. Péci doporučuji maximálně na 140°C -150°C a v troubě uprostřed nebo trochnu níže. Sice se mi trochu připekl z jedné strany, ale pečte  alespoň těch 40 min. - vyzkoušet špejlí - aby byl propečený.
Polevu jsem doma neměla, tak jsem rozpustila čokoládu s máslem - žádná paráda, ale dobrý.
Perník je opravdu, jak píše autorka, úžasně nadýchaný a božsky chutný!!!!!!!!!!!!!!!



 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Portrét

Facebook