Jak na... Pečená rajčata
Autor: Michaela Romanova
Podívejte se, jak si jednoduše můžete doma připravit pečená rajčata. Jsou šťavnatější než rajčata sušená a mají opravdu vynikající chuť!
Na asi jednu zavařovačku pečených rajčat budete potřebovat:
- 1,5kg rajčat z místního farmářského trhu
- 1 hlavičku česneku
- 4 větvičky tymiánu nebo rozmarýnu
- Olivový olej
Rajčata nakrájíme na půlky a odstraníme dužinu. Na plech pomazaný olivovým olejem naskládáme rajčata společně se stroužky česneku a větvičkami koření pečeme 45 minut. Po prvních 45 minutách odstraníme šlupku z rajčat, rajčata obrátíme a pečeme dalších 60 minut. Následně rajčata ještě jednou otočíme a dopečeme posledních 60 minut. Nakonec rajčata posolíme a popepříme a necháme zchládnout. Rajčata pak naskládáme do skleničky a zalijeme olivovým olejem.
Celý recept a postup si přečtete na mém novém blogu o jídle: http://mromanova.tumblr.com/post/826651005/pecena-rajcata
Snad Vám budou chutnat.
Užijte si neděli,
Michaela - Zdroj: http://www.nalok.cz/clanky/jak-na-pecena-rajcata
Pečená rajčata
Pečená rajčata, to je láska na celý život. Jsou šťavnatá, sladká a díky bazalce krásně voňavá
Rajčata pečená s česnekem a tymiánem
Přirozená chuť rajčat pečením ještě zesílí. Skvěle doplní třeba mořskou rybu pečenou v solné krustě.
Pečená rajčata s piniovými jadérky a fetou
Potvrzujeme, že uvedené množství osob o tuhle nádherně vonící lahůdku svede vášnivý boj – vyzkoušeli jsme v redakci!
Jak rychle oloupat rajčata |
Celá rajčata nebo ovoce s peckami, které potřebujete zbavit slupek...
Rajčata zapékaná s kozím sýrem a olivami
V receptu spojila své síly čerstvá rajčata a skvělý domácí polotovar, rajská zavařenina. Klasický recept ze Středomoří patří do každé letní kuchyně.