Ovarové koleno - vařené i pečené - aktualizováno
27. 12. 2011
Vepřové kolínko vložíme do tlakového hrnce s přiměřeným množstvím vody, soli, pepře a libečku. Další recepty (i na pečené koleno) dále v textu...
Po 45 minutách servírujeme s křenem, hořčicí a chlebem. Kořeníme bílým pepřem.
Vařené koleno - klasika ovar
Suroviny:
1 zadní vepřové koleno,
1 cibule,
celý pepř,
nové koření,
bobkový list,
sůl
<đtrong>jablkový křen:
1/2 křenu,
2 jablka,
5 lžic masového vývaru,
špetka cukru,
špetka soli,
podle chuti bílé víno nebo vinný ocet
Postup:
Maso vložíme do vroucí osolené vody, přidáme koření a vaříme doměkka. Křen s jablkem nastrouháme, zastříkneme vínem, přidáme pár lžic vývaru, dochutíme špetkou soli a cukru.
Autor: www.toprecepty.cz
Martin - Koleno
Dělal jsem tenhle recept několikrát akorát jsem měnil koření. Vždy si všichni pochutnaly a byly spokojený, takže tvůrci receptu třikrát SLÁVA
20. 9. 2010 8:26 Odpovědět
Najmy3eec - Re: Koleno
Libový....díky za českou kuchyň..díky otce který mě dopoval těmadle dobrotama sem tím co jsem...děkuji za recept.
14. 3. 2015 18:32 Odpovědět
Najmy3eec - Re: Koleno
Libový....díky za českou kuchyň..díky otce který mě dopoval těmadle dobrotama sem tím co jsem...děkuji za recept.
14. 3. 2015 18:33 Odpovědět
Svijany - Krásný recept
nemá chybu.
Vařim s hřebíčkem a jalovcem - krasná vůně.
Při pečení přelévám vývarem.
26. 3. 2011 9:44 Odpovědět