Jdi na obsah Jdi na menu

 

 

Lečo bez zavařování

AgataSikoraKuchařka:
     

  •  
  •  
  •  

Suroviny

1 kg cibule
1 kg čerstvých paprik
1 kg rajčat
200 ml oleje
200 g hořčice plnotučné
35 g soli
35 g cukru
 
Recept si zatím oblíbilo 45 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kolečka nebo jak jsme zvyklí, rajčata je možno oloupat, dáme do hrnceolej a vsypeme cibuli a papriky, podusíme pod poklicí-pustí dostatečně tekutiny.

  2. Potom přidáme rajčata, opět podusíme, osolíme a osladíme, nakonec dáme malý tj. 200 g kelímek hořčice a opět provaříme. Ještě vroucí plníme do sklenic, zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru - jako při marmeládě.

  3. Lečo se nekazí, jako konzervant slouží hořčice, kterou ale není v leču chuťově poznat. Takto dělám lečo už 10 let a vydrží v klidu dva roky, jestli déle, to netuším, pak ho vždycky už sníme.

  4.  

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Portrét

Facebook