Lečo bez zavařování
Suroviny
- 1 kg cibule
- 1 kg čerstvých paprik
- 1 kg rajčat
- 200 ml oleje
- 200 g hořčice plnotučné
- 35 g soli
- 35 g cukru
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kolečka nebo jak jsme zvyklí, rajčata je možno oloupat, dáme do hrnceolej a vsypeme cibuli a papriky, podusíme pod poklicí-pustí dostatečně tekutiny.
-
Potom přidáme rajčata, opět podusíme, osolíme a osladíme, nakonec dáme malý tj. 200 g kelímek hořčice a opět provaříme. Ještě vroucí plníme do sklenic, zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru - jako při marmeládě.
-
Lečo se nekazí, jako konzervant slouží hořčice, kterou ale není v leču chuťově poznat. Takto dělám lečo už 10 let a vydrží v klidu dva roky, jestli déle, to netuším, pak ho vždycky už sníme.
-
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář