Jdi na obsah Jdi na menu

http://media.chutastyl.cz/yummy/55/d3/55d3a5312a066abc5bd9035c8658eb8e.jpg

 

http://varecha.pravda.sk/usercontent/images/stredny-postup28764_1379778497.jpg

Kvašená zelenina – levná a účinná očista těla

Dá se vyrábět ze všech druhů zeleniny nebo zeleninových směsí. Je to jednoduché, dobré a levné. Doporučuje se míchat nejvíce 5 druhů surovin, aby je naše tělo dokázalo zpracovat. Proč bychom měli jíst kvašenou zeleninu? Třeba proto, že kombinace zeleniny a procesů kvašení nám vykouzlí pomocníka, který dokáže detoxikovat naše toxicky zanesená těla…

Jak na to?

Postup je jednoduchý. Zelenina se nastrouhá na struhadle nahrubo (mrkev, celer, ale i květák, zelí, cuketa) nebo se najemno pokrájí (cibule, paprika, rajčata), přidají se 2 dkg soli na 1 kg zeleniny a může se ještě přidat podle chuti různé koření nebo bylinky (česnek, petrželová nať, bazalka, křen, do červené řepy třeba fenykl). Vhodné je míchat šťavnatou zeleninu (např. červená řepa) s mírně šťavnatými druhy (např. kapusta).

 

Směs se zamíchá a nechá 2 hodiny odstát. Pak se plní do zavařovacích sklenic a velmi těsně se napěchuje. Nelze užívat sklenice se šroubovacím uzávěrem. Na sklenice položíme víčka a zavíračkou je upevníme. Sklenice vyrovnáme na plech nebo tác. Po zhruba dvou až třech dnech nastane bouřlivé kvašení, šťáva bude vytékat otvorem mezi dírkami ve víčku, poté bude kvašení pomalu ustávat.

Po čtrnácti dnech je zelenina vhodná ke konzumaci.

Sklenice lze skladovat v ledničce libovolně dlouho po otevření – nekazí se.

Proč je dobré konzumovat kvašenou zeleninu?

 

Protože perfektně očišťuje organismus, zejména játra! Ta máme v dnešní době zatížená skoro všichni, a to se vůbec nemusíme dotknout alkoholu. Toxicky zatížená játra jsou typická pro lidi s alergickými chorobami a také pro lidi nervní a zlostné. Právě zlost je emoce, která játra poškozuje nejvíce…

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Portrét

Facebook