Kuchařka je kniha, která je beletrií od určitého věku, ale každý se k tomu věku dopracuje.

Autor: Lubomír Jílek


Než došlo k uskutečnění nápadu napsání kuchařky až k jejímu vydání uplynula určitá doba. Je to kuchařka řezníků a uzenářů. Po dlouhém přemýšlení a rozhodování jsem zvolil cestu, která je u masérů nejvíce podporovaná „ a to je vlastní tvůrčí myšlení a rozhodování“. Proto jsem se rozhodl napsat kuchařku tak, aby ukázala vývoj kuchařského umění od Egypta až po současnost, ovšem pouze povrchně, ale hlavně jsem chtěl co by autor, aby recepty v kuchařce napsané podporovaly představivost a myšlení lidí, kteří podle kuchařky vaří. Proto jsem přistoupil k tomu, že recepty neobsahují váhové množství ingrediencí, aby lidé pracující s kuchařkou museli o receptu , který připravují přemýšlet a tím jim bude více chutnat, poněvadž jsou vlastně autoři receptu.

 

Nejvíce musím poděkovat nejvyššímu hvězdáři, že mě dopřál inspiraci a sílu kuchařku dokončit.

 

A to stačí.