Kuchařka Ládi Hrušky
navíc ještě Deset zlepšováků do domácnosti
NOVÝ RECEPT LÁDI HRUŠKY: Vyrobte si trdelník jen za 7 Kč, na trzích stojí 60!
Trdelník je oblíbenou pochoutkou Čechů, hodně z nás si ho dává na trzích. Jenže tam stojí až 60 korun. No a to leckoho přejde chuť. Láďa Hruška vám poradí, jak si udělat jeden jen za 7 korun.
Trdelník, nebo trdlo, je sladké pečivo, který má tvar velké duté kremrole. Vyrábí se z kynutého těsta. Slovenský Skalický trdelník dokonce má registrovanou známku EU "chráněné zeměpisné označení". Je historie sahá až do Sedmihradska, tehdy ho Maďaři dostali právě do slovenské Skalice.
No a teď se podívejte, jak z vašich tipů udělal výborné trdelníky Láďa Hruška.
Postup:
1. Droždí smícháme s lžící vlažného mléka a trochou cukru. Poté necháme vzejít kvásek.
2. Do mísy nasypeme dva a půl hrnku polohrubé mouky, dva žloutky, čtvrt kostky rozehřátého tuku, dvě lžíce moučkového cukru, zbytek mléka a k tomu přidáme náš kvásek. Ze všeho uděláme měkké těsto, které necháme kynout v teple asi 30 minut.
3. Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na proužky a omotáme je okolo zavařovací sklenice.
4. Náš trdelník pomažeme zbylým bílkem s trochou mléka a vyválíme je ve skořicovém cukru.
5. Trdelník pak upečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 8 minut. A je hotovo!
Recept na výbornou chlebovou polévku:
Do půl litru vody dáme zeleninový bujon.Přidáme lžičku kmínu a vaříme 2 krajíce chleba do rozvaření. Pro lepší konzistenci rozmixujeme tyčovým mixerem. Mléko můžeme nahradit smetanou nebo šlehačkou.
Další recepty najdete na: tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/varime-levne-a-chutne-recepty-ladi-hrusky-jsou-hitem-galerie-vaseho-peceni-a-vareni.html
nebo
poklicka.doma.nova.cz/recepty/hledat:L%C3%A1%C4%8Fa+Hru%C5%A1ka
navíc ještě Deset zlepšováků do domácnosti
POSTUP:
1. Tvaroh dáme do misky a vidličkou rozmačkáme.
2. Přidáme lžičku sody, pořádně promícháme a necháme 10 minut odležet.
3. V kastrůlku si rozpustíme 1cm z kostky másla.
4. Rozpuštěné máslo přidáme k tvarohu a opět řádně zamícháme.
5. Necháme vychladit v misce a je hotovo. K základu taveňáku přidáme vše, co máme rádi.
"Důležité je, abyste použili měkký tvaroh nevaničkový, ale v POZLÁTKU," radí Láďa Hruška.
DALŠÍ RECEPTY:
Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Jablečňáky s perníkem
Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Upečte si vlastní chleba za 12 Kč!
Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Výborné sýrové bulky upečete za 30 korun!
marcela uhlirova - pro ladu hrusku
prosim posletemi dalsi recepty od ladi hrusky rada varim podle jeho receptu dekuji za poslani prvnich receptu ladi husky v sechni recepty nestacin sledovat dekuji z poslani na adresu marcela uhlirova premyslova 594/28 hradec kralove 8 500 08
15. 4. 2014 20:49 Odpovědět
Tumata - Re: pro ladu hrusku
TY jsi se pomatla ne, vzdyt vsechny jeho recepty jsou na tn.cz
23. 12. 2014 10:08 Odpovědět
petr barna-mistr kuchar - trapne recepty na tv nova
Lidi vy musite byt hodne priblbly,varite takove sracky,ktere produkuje ten ten debil Hruska-on by se mel stydetje to trapny co produkuje v televizi.
21. 9. 2014 13:19 Odpovědět
Alexandra - Re: trapne recepty na tv nova
mistře Petře Barno, mně ty jeho "sračky" chutnají!!! Chápu, musíte mít vztek, že uspěl u lidí a ty vaše speciality nikdo nebere, nebo jen minimum lidí. Ono není umění vařit z drahých ingrediencí. Ale uvařit levně a rychle už umění je.
21. 12. 2014 11:16 Odpovědět
lotík - reaguji na recepty tv nova l. hrušky
jsou skvělé a každý si vybere ten svůj,ale hlupák, který reaguje jen hloupými slovy a někdy nevybíravě je slušně řečeno hlupák. Je nás více, kteří nedočkavě čekáme, co dnes budeme vařit. Je to zábava , ale poučná. Díky tv nova a l. Hruškovi, že se na to dal a je vtipný, skvělý a že jde dál . Co takhle recept z hrušek, nebyl by.
1. 8. 2014 10:24 Odpovědět
marcela - LADA HRUSKA
RADA VARIM PODLE LADI HRUSKY PROSIM OVIDANI KUCHARKY Z JEHO RECEPTY KDIZ JE DAVATE NA TEENCEZET DAVEJ TEJE V SECHNI ZASE BOU JA SLEDUJI Z PRAVI JENOM KDYZ NEJSEN V PRACI NA INTERNET CHODIN MALO A NEK TERE RECEPTY MI U TIKAJ DEKUJI MARCELA PROSIM MUZETE MIJE POSILAT NA MUJ MEJL MARCELA.UHLIROVA@SEZNAM.CZ
23. 3. 2014 17:47 Odpovědět
Beranovi - Re: LADA HRUSKA
Dobrý den, mám jeden soubor s recepty, ale Váš mail je bohužel nefunkční. Zdravím Beranová
28. 3. 2014 12:03 Odpovědět
marcela uhlirova - Re: LADA HRUSKA
RADA VARIM PODLELADI HRUSKY PROSIM OV SECHNI RECEPTY OD LADI HUSKY CO VIDAL NE MAM CAS SE DIVAT NA SPRAVI CHODIM MA SMENI DO PRACE DIVAMSE KDYZ NEJSEM VPRACY NAINTERNET CHODIM KYZ NEJSEM V PRACY A NEVYM CO VSECHNO VIDAL DEKUJI POSLETEMITO NAMEJL marcela.uhlirova1@seznam.cz dekuji kyzmyto poslete dekuji za poslani marcela uhlirova
1. 4. 2014 20:14 Odpovědět
Šindelková Libuše z Mostu - Zapečená klobása - Velká Británie
1/2 l mléka, 2 vejce, 5 dkg másla, 22 dkg hladké mouky, sůl, 30 dkg klobásy.
Vejce rozšleháme v osoleném mléce a lijeme za stálého míchání do mouky. Těsto nalijeme do velkého pekáče na rozpuštěné máslo. Klobásu rozkrájíme na kousky a posypeme jí těsto. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 3/4 hodiny.
Dobrou chuť....
28. 3. 2014 11:06 Odpovědět
Beranovi - Re: Zapečená klobása - Velká Británie
Dobrý den, děkujeme za recept a zdravíme z Hajan.
28. 3. 2014 12:04 Odpovědět