Jdi na obsah Jdi na menu

Kuchařka Ládi Hrušky

Levně a chutně

NOVÝ RECEPT LÁDI HRUŠKY: Vyrobte si trdelník jen za 7 Kč, na trzích stojí 60!

 

Trdelník je oblíbenou pochoutkou Čechů, hodně z nás si ho dává na trzích. Jenže tam stojí až 60 korun. No a to leckoho přejde chuť. Láďa Hruška vám poradí, jak si udělat jeden jen za 7 korun.

Trdelník, nebo trdlo, je sladké pečivo, který má tvar velké duté kremrole. Vyrábí se z kynutého těsta. Slovenský Skalický trdelník dokonce má registrovanou známku EU "chráněné zeměpisné označení". Je historie sahá až do Sedmihradska, tehdy ho Maďaři dostali právě do slovenské Skalice.
 

No a teď se podívejte, jak z vašich tipů udělal výborné trdelníky Láďa Hruška.
 

Postup:
 

1. Droždí smícháme s lžící vlažného mléka a trochou cukru. Poté necháme vzejít kvásek.
 

Levně a chutně s Ladislavem Hruškou - Trdelník
Foto: tn.cz


 

2. Do mísy nasypeme dva a půl hrnku polohrubé mouky, dva žloutky, čtvrt kostky rozehřátého tuku, dvě lžíce moučkového cukru, zbytek mléka a k tomu přidáme náš kvásek. Ze všeho uděláme měkké těsto, které necháme kynout v teple asi 30 minut.
 

Levně a chutně - Velikonoční beránek LÁĎA HRUŠKA u plotny: Upečte si tradičního VELIKONOČNÍHO BERÁNKA s pudinkem


3. Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na proužky a omotáme je okolo zavařovací sklenice.
 

4. Náš trdelník pomažeme zbylým bílkem s trochou mléka a vyválíme je ve skořicovém cukru.
 

5. Trdelník pak upečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 8 minut. A je hotovo!

 

 

http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/750x750/Jan2014/1602784.jpg?d41d

http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/750x750/Jan2014/1602190.jpg?0051

Recept na výbornou chlebovou polévku:
Do půl litru vody dáme zeleninový bujon.Přidáme lžičku kmínu a vaříme 2 krajíce chleba do rozvaření. Pro lepší konzistenci rozmixujeme tyčovým mixerem. Mléko můžeme nahradit smetanou nebo šlehačkou.

http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/750x750/Nov2013/1588141.jpg?d41d

http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/750x750/Jan2014/1604795.jpg?d41d

http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/750x750/Jan2014/1603770.jpg?d41d

Další recepty najdete na: tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/varime-levne-a-chutne-recepty-ladi-hrusky-jsou-hitem-galerie-vaseho-peceni-a-vareni.html

nebo

poklicka.doma.nova.cz/recepty/hledat:L%C3%A1%C4%8Fa+Hru%C5%A1ka

navíc ještě Deset zlepšováků do domácnosti

Levně a chutně s Ladislavem Hruškou - Domácí

POSTUP:

1. Tvaroh dáme do misky a vidličkou rozmačkáme.

2. Přidáme lžičku sody, pořádně promícháme a necháme 10 minut odležet.

3. V kastrůlku si rozpustíme 1cm z kostky másla.

4. Rozpuštěné máslo přidáme k tvarohu a opět řádně zamícháme.

5. Necháme vychladit v misce a je hotovo. K základu taveňáku přidáme vše, co máme rádi.

"Důležité je, abyste použili měkký tvaroh nevaničkový, ale v POZLÁTKU," radí Láďa Hruška.

video na: tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/lada-hruska-opet-vari-levne-a-chutne-udelejte-si-luxusni-domaci-tavenak-za-15-minut.html

Levně a chutně s Ladislavem Hruškou - Bublanina z mikrovlnky - recept

 

DALŠÍ RECEPTY:

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Jablečňáky s perníkem

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Upečte si vlastní chleba za 12 Kč!

Láďa Hruška vaří LEVNĚ A CHUTNĚ: Výborné sýrové bulky upečete za 30 korun!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

marcela uhlirova - pro ladu hrusku

prosim posletemi dalsi recepty od ladi hrusky rada varim podle jeho receptu dekuji za poslani prvnich receptu ladi husky v sechni recepty nestacin sledovat dekuji z poslani na adresu marcela uhlirova premyslova 594/28 hradec kralove 8 500 08

Tumata - Re: pro ladu hrusku

TY jsi se pomatla ne, vzdyt vsechny jeho recepty jsou na tn.cz

petr barna-mistr kuchar - trapne recepty na tv nova

Lidi vy musite byt hodne priblbly,varite takove sracky,ktere produkuje ten ten debil Hruska-on by se mel stydetje to trapny co produkuje v televizi.

Alexandra - Re: trapne recepty na tv nova

mistře Petře Barno, mně ty jeho "sračky" chutnají!!! Chápu, musíte mít vztek, že uspěl u lidí a ty vaše speciality nikdo nebere, nebo jen minimum lidí. Ono není umění vařit z drahých ingrediencí. Ale uvařit levně a rychle už umění je.

lotík - reaguji na recepty tv nova l. hrušky

jsou skvělé a každý si vybere ten svůj,ale hlupák, který reaguje jen hloupými slovy a někdy nevybíravě je slušně řečeno hlupák. Je nás více, kteří nedočkavě čekáme, co dnes budeme vařit. Je to zábava , ale poučná. Díky tv nova a l. Hruškovi, že se na to dal a je vtipný, skvělý a že jde dál . Co takhle recept z hrušek, nebyl by.

marcela - LADA HRUSKA

RADA VARIM PODLE LADI HRUSKY PROSIM OVIDANI KUCHARKY Z JEHO RECEPTY KDIZ JE DAVATE NA TEENCEZET DAVEJ TEJE V SECHNI ZASE BOU JA SLEDUJI Z PRAVI JENOM KDYZ NEJSEN V PRACI NA INTERNET CHODIN MALO A NEK TERE RECEPTY MI U TIKAJ DEKUJI MARCELA PROSIM MUZETE MIJE POSILAT NA MUJ MEJL MARCELA.UHLIROVA@SEZNAM.CZ

Beranovi - Re: LADA HRUSKA

Dobrý den, mám jeden soubor s recepty, ale Váš mail je bohužel nefunkční. Zdravím Beranová

marcela uhlirova - Re: LADA HRUSKA

RADA VARIM PODLELADI HRUSKY PROSIM OV SECHNI RECEPTY OD LADI HUSKY CO VIDAL NE MAM CAS SE DIVAT NA SPRAVI CHODIM MA SMENI DO PRACE DIVAMSE KDYZ NEJSEM VPRACY NAINTERNET CHODIM KYZ NEJSEM V PRACY A NEVYM CO VSECHNO VIDAL DEKUJI POSLETEMITO NAMEJL marcela.uhlirova1@seznam.cz dekuji kyzmyto poslete dekuji za poslani marcela uhlirova

Šindelková Libuše z Mostu - Zapečená klobása - Velká Británie

1/2 l mléka, 2 vejce, 5 dkg másla, 22 dkg hladké mouky, sůl, 30 dkg klobásy.
Vejce rozšleháme v osoleném mléce a lijeme za stálého míchání do mouky. Těsto nalijeme do velkého pekáče na rozpuštěné máslo. Klobásu rozkrájíme na kousky a posypeme jí těsto. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 3/4 hodiny.
Dobrou chuť....

Beranovi - Re: Zapečená klobása - Velká Británie

Dobrý den, děkujeme za recept a zdravíme z Hajan.

Portrét

Facebook