Králík - recepty
NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY ze stránky Minibazar.cz
Králík na paprice. |
Suroviny potřebné na přípravu receptu : 1 králík, 250 gramů slaniny, 100 gramů cibule, lžička mleté sladké papriky, 50 gramů mouky, sůl, 1,5 dl zakysané smetany, 2 až 3 rajčata Když se šťáva začína vyvařovat, zaprášíme maso moukou a když mouka zežloutne, zalijeme ji vařící vodou nebo vývarem a králíka udusíme do měkka. Udušeného králíka vyndáme, do šťávy nalijeme zakysanou smetanu a prolisovaná rajčata, povaříme chvíli a ještě na chvíli před podáváním vložíme králíka povařit v rajské smetanové šťávě. |
Bylinkový králík | ||
Suroviny:
|
Králičí řízky |
Ingredience: |
Králík s jablky |
Ingredience: |
Králík s cibulkou je mega recept, a recepty králičí jsou velmi lehké a dietní. |
Ingredience: |
Pečený králík |
Ingredience: Připečenou šťávu po obvodu pekáčku seškrabujeme, aby obarvila a ochutila šťávu. Dopečeme bez pokličky. Měkkého králíka vyjmeme, šťávu ještě podusíme, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Králíka rozdělíme na porce, a ve šťávě ještě prohřejeme. |
Králík po čínsku |
Ingredience: |
Česnekový králík |
Ingredience: |
Králičí řízky (z kýty nebo hřbetu) po 200 g, 350 g čerstvých hub, 1 velká cibule, 100 ml červeného vína, 250 ml vývaru, Očištěné houby nakrájíme na plátky. Králičí řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji řízky zprudka opečeme po obou stranách, pak je vyjmeme a uložíme na teplé místo. Do zbylého tuku dáme drobně nakrájenou cibuli nebo jemně nasekanou jarní cibulku, přidáme houby a společně podusíme. Když houby změknou, podlijeme je vínem, přidáme vývar a krátce prohřejeme. Šťávu zahustíme smetanou rozkvedlanou s hladkou moukou, ochutíme kořením, podle chuti osolíme a omáčku mícháme do zhoustnutí. Maso s omáčkou provaříme podáváme s knedlíkem, brusinkami a plátkem citronu. |
Čína z králíka |
Suroviny: 1 králík, 1 žloutek, 3 lžíce oleje, 1 a 1 lžíce solamylu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička karí, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžička soli, 1 lžička curku |
Klobásy králičí |
Potraviny: |
Maso v jogurtové omáčce |
Cibuli a česnek oloupeme a obojí najemno nasekáme a smícháme s jogurtem. Ochutíme zázvorem, podravkou, citronovou šťávou a dobře zamícháme. Na pánvi si rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Opečené přendáme do zapékací misky včetně tuku, podlijeme troškou vody, přiklopíme a pečeme. Když je králičí maso téměř měkké, přelijeme jej jogurtovou zálivkou, odklopíme a necháme dopéct. |
Plněná roláda. |
Ingredience: Opatrně promícháme a směs naneseme na mírně naklepaný a osolený plát masa. Srolujeme a převážeme nití nebo provázkem. Vložíme na pekáč, mírně podlijeme a poklademe plátky másla. Roládu pečeme v předehřáté troubě a během pečení maso poléváme vlastní šťávou. Podle potřeby podléváme vodou. |
Špalíčky na česneku |
Ingredience: Když je maso skoro měkké, dopékáme v troubě bez poklice dalších 30 - 45 minut. Králičí maso během pečení obracíme, popřípadě ještě podléváme. Upečené králičí špalíčky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a chvíli povaříme. Maso ale můžeme nechat i ve vypečené šťávě, moukou nezahuštěné. Před koncem pečení si připravíme zelí. Kysané zelí zalijeme vodou, přidáme kmín, cukr, špetku soli, přivedeme k varu a asi 5 povaříme, než zelí změkne. Králičí špalíčky na česneku podáváme s bramborovým nebo kynutým knedlíkem, se zelím, či špenátem.
|
Maso po Olomoucku. Příprava králičího masa s množstvím zeleniny, koření a slaniny - kategorie maso a ryby, pokrmy z králičího masa |
Suroviny: |
Další recepty najdete také na: http://www.femina.cz/recepty/kralik.html