Jdi na obsah Jdi na menu

 

Králík
 
1. Králík jedna báseň
Mladého králíka naporcujeme na menší kousky, vložíme do pekáče, posypeme nastrouhanou zeleninou, (1mrkev, půlka celeru, kousek petržele), osolíme, opepříme a zalijeme šlehačkou. Přikryjeme pokličkou a dáme péci do trouby asi na jednu a půl hodiny. Občas mírně podlijeme, maso obracíme a pečeme do měka. Podáváme s pečenými bramborami a zeleninovým salátem.
 
2. Králík s jablky č.1
1 králík, sůl, paprika, zázvor, slanina, kořenová zelenina, rajčata nebo rajský protlak, na zahuštění nastrouhaný chléb, 4-6 jablk.
Očištěného králíka posolíme, posypeme paprikou a zázvorem a necháme odležet do druhého dne. Na pekáči rozškvaříme slaninu, osmahneme na ní všechnu na nudličky nakrájenou nebo nahrubo nastrouhanou zeleninu, vložíme králíka, obložíme kousky rajčete, a za občasného podlévání pečeme. Skoro měkkého králíka vyjmeme, zeleninu rozmixujeme, vrátíme na pekáč, zahustíme strouhaným chlebem, povaříme, vložíme zpět maso a kolem poklademe půlky oloupaných jablk. Pečeme do měkka a podáváme s brambory, na porci počítáme 1 jablko
.
3. Králík s jablky č.2
1 králík, kolik váží králík-tolik vezmeme jablek, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky curry, 1 lžička oleje, česnek, kečup, polovina menšího celeru.
Králíka nakrájíme na kostičky, jablka, česnek a celer nastrouháme, přidáme koření a vše podusíme doměkka. Příloha: bílé pečivo,rýže.
 
4. Králík z Provence
Naporcovaný králík, 50g slaniny, 50g másla, 3 stroučky česneku, sůl, 1 dl bílého vína, 4 hříbky (žampiony), vývar, 4 oloupaná rajčata, 1 lžička hladké mouky, sekaná petrželka.
Osolené porce králíka protkneme slaninou a opečeme na másle. Maso přendáme do pekáčku, podlejeme vývarem a pečeme téměř doměkka. Potom přidáme na plátky nakrájený česnek, houby, rajčata, podlijeme vínem a dopečeme. Do šťávy vmícháme mouku a petrželku.
 
5. Králík v hořčicové omáčce
2 lžíce hořčice, 1 stroužek česneku, 3 dl suchého bílého vína, 700g vykostěného králičího masa, 1 lžíce oleje, 1 střední cibule, 3 stonky řapíkatého celeru, 1 lžička sušeného tymiánu, 2 lžíce petrželky, 3 dl drůbežího vývaru, sůl, pepř, 200g širokých nudlí, 1 lžíce škrobové moučky, 1,5 dl smetany, 2 lžíce strouhanky, 60g strouhaného sýra.
Králičí maso nakrájíme na kostky a naložíme asi na 1 hodinu do směsy hořčice, prolisovaného česneku a vína. Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a kolečka celeru, přidáme okapané maso (marinádu uschováme) a opékáme na středním ohni asi 5 minut. Přidáme tymián, polovinu petrželky, zalijeme vývarem a marinádou, osolíme a opepříme. Dusíme pod pokličkou asi hodinu a půl do měkka. Smetanu smícháme se škrobem a zahustíme jí omáčku. Vmícháme uvařené a okapané nudle, posypeme strouhankou smíchanou se sýrem a petrželkou a dáme na chvíli zapéci
.
6. Králík na hořčici ve slaninovém kabátku
1 hřbet z králíka, lžíce hořčice (i ostřejší), 8 plátků anglické slaniny, 2 lžíce másla, trocha strouhané citrónové kůry, 1,25 dl bílého přírodního vína, 2,5 dl kysané smetany, lžíci hladké mouky, pepř, sůl, tymián.
Králičí hřbet potřeme hořčicí, osolíme, lehce posypeme tymiánem, důkladně zabalíme do slaninových plátků a sepneme párátky. Na pekáčku pak zalijeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhanou citrónovou kůrou, podlijeme vínem a pečeme pěkně doměkka. Při pečení stále podléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyndáme, rozbalíme ze slaniny, vykostíme a nakrájíme, uložíme v teple a dokončíme omáčku. Do smetany zamícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do vypečené šťávy, povaříme a podle chuti dosolíme a dopepříme. Na talíř pak narovnáme plátky slaniny, plátky masa a přelijeme omáčkou. Podáváme s bramborem.
 
7. Králík v balíčku zvaný poštovní
1 králík, plátky bůčku, olivový olej, 4 cibule, 4 rajčata, sůl, pepř, tymián, majoránka.
Králíka rozporcujeme a jednotlíveé porce rosdělíme tak, aby se vešli do plátků bůčku. Kousky králíka osolíme, opepříme, přidáme trochu majoránky a tymiánu a zabalíme do plátků bůčku nejlépe jěště soleného. Do pekáče rozložíme nakrájenou cibuli, na ni položíme králíčí balíčky a rozkrájená rajčata. Jemně skropíme olejem, stačí asi 2 lžíce a dáme do vyhřáté trouby. Při pečení čas od času přelijeme vytvořenou šťávou. Doba pečení závisí na velikosti balíčků a stáří králíka, ale do 3/4 hodiny by mělo být vše hotovo. Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory a zeleninovou přílohu.
 
8. Králík s brambory v jednom pekáči
Celý králík, brambory(pro celou rodinu), máslo, sůl, 2 smetany ke šlehání.
Do suchého pekáčku dáme osolené porce králíka pěkně narovnáme vedle sebe a posypeme je kari kořením. Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky, kterými posypeme králíka tak, aby byl pekáček po okraj plný, a osolíme. Nakonec vše přelijeme šlehačkou a nahoru nakrájíme hoblinky másla. Dáme péci, a až jsou brambory načervenalé, je hotovo.
 
9. Králík na pivě a bylinkách
Pro 4 osoby - 4 porce králičího hřbetu po 120-150g, 80g libové anglické slaniny, 3 dl 10% světlého piva, 40g másla, 1 menší cibule, hladká mouka, kořenící směs Provensálské bylinky, sůl.
Porce králíka prošpikujeme, osolíme, okořeníme a obalíme v mouce. Osmahneme ze všech stran na másle, podlijeme pivem a dusíme v troubě pod pokličkou doměkka. Podáváme s bramborem a kompotem.
 
10. Králík na černém pivě
Jeden menší králík, 150g slaniny, 2 cibule, 2,5 dl černého piva, 1 lžička hořčice, 1 lžíce octa, 2 kostky cukru, 1 lžíce hladké mouky, kousek másla, bobkový list, tymián, zelená petrželka, mletý pepř a sůl.
Tenoučké plátky slaniny a kolečka cibule na másle do růžova osmažíme, vložíme na ně porce králíka, které ze všech stran opečeme. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme koření, sekanou petrželku, hořčici, ocet a cukr, osolíme, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme pivem, povaříme, do omáčky vložíme maso, přikryjeme poklicí a dusíme do měkka. Podáváme s chlebem.
 
11. Králík na víně č.1
1 králík, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 4 lžíce oleje, 2 lžíce Juna, půl lžíce mouky, pepř, sůl, 1/4 l bílého vína (ne příliš sladkého), lžička rozmarýnu, 2 lžičky másla, 2 lžičky mouky.
Králíka rozporcujeme a na rozpáleném oleji opečeme. Zbylý olej slijeme, přidáme Juno, na kterém zpěníme cibuli a česnek, vložíme zpět maso, zaprášíme moukou, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a vývarem a v předem vyhřáté troubě pečeme asi 40-50 minut. Maso pak vyjmeme, šťávu procedíme, dáme do kastrolu, podlijeme a za stálého míchání povaříme asi pět minut, aby vznikla hladká omáčka. Maso vložíme do omáčky, prohřejeme a podáváme.
 
12. Králík na víně č.2
1 králík, 2 dl červeného vinného octa, pepř, 0,5 l červeného vína, 2 stroučky česneku, 200g mrkve a celeru, 0,5 kg rajčat, 4-5 lžic oleje, sůl, 3 lžíce kaparů, trocha šalvěje, rozmarýnu a bazalky.
Smísíme ocet, víno a utřeným česnekem. Porce nasa opepříme a dáme 3 hodiny marinovat. Mrkev a celer nakrájíme na kostičky. Spařená, oloupaná a vydlabaná rajčata nadrobno rozkrájíme na drobno. Maso vyjmeme, osušíme o opečeme na oleji. Pak osolíme a vyjmeme. Do kastrolu dáme zeleninu a podusíme. Přilijeme třetinu marinády a krátce povaříme na prudklém ohni. Vrátíme maso, přidáme zbytek marinády a na mírném ohni dusíme hodinu a půl. Pak přidáme bylinky a kapary. Podáváme s bílým chlebem.
 
13. Králík na česneku
Naporcovaný králík, 5 stroužků česneku, 1 střední cibule, 2 velké lžíce hladké mouky, sůl, pepř, kmín, tuk na smažení.
Maso nasolíme, opepříme a potřeme rozdrceným česnekem. Vložíme do rozehřátého tuku. Necháme krátce po obou stranách opéci, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět. Přidáme hladkou mouku. Po zrůžovění přidáme asi 4 dl teplé vody, kmín a necháme dusit v tlakovém hrnci asi 1 hod.
 
14. Králík na cibuli
Papáníčko Stelly Zázvorkové.
Zadek králíka máčím v mléce, pak ho odblaním, prošpikuji a o solím. Do pekáčku si připravím bobkový list, špetku tymiánu, nové koření, celý pepř a tolik nakrájené cibule jako masa. Přidám králíka, pokropím ho olejem a nechám uležet. Peču nepříliš rychle a když je maso měkké, vyndám je z pekáče, omáčku propasíruji, zahustím máslem a podávám s knedlíkem a brusinkami.
 
15. Králík na paprice
2500g králičí zadek (hřbet a kýty), 200g másla, 200g cibule, 1 l vývaru, 250g smetany, 100g hladké mouky, 1 zelená paprika, sůl, mletá paprika.
Odblaněný králičí zadek naporcujeme, osolíme a zprudka opečeme na třetině tuku. Oloupanou cibuli nakrájíme, zpěníme na zbylém tuku, přidáme mletou a nakrájenou zelenou papriku, krátce podusíme a zalijeme vývarem. Do základu přidáme opečené porce králíka a dusíme doměkka. Během dušení porce podléváme a obracíme je. Měkké maso vyjmeme a dáme do čistého kastrolu. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem (vodou) a vaříme nejméně 1 hodinu za stálého míchání. Před koncem varu přidáme smetanu, dochutíme solí (případně vegetou) přecedíme na porce králíka a společně krátce podusíme.
 
16. Králík na smetaně č.1
Rozporcovaný králík ( stačí jen určité části ), čerstvá paprika, 2 lžíce sterilovaného zelí, cibule, mrkev, kousek květáku ( můžeme přidat, ale není nutný ), olej, uzený bůček.
Do pekáče připravíme jednu papriku nakrájenou na proužky, dvě lžíce sterilovaného zelí, cibuli nakrájenou nadrobno, mrkev na nudličky, lze přidat i kousek květáku. Na zeleninu položíme porce králíka a zalijeme olejem. Podléváme vodou. Pokud nemáte rádi suché maso, pečte králíka současně s plátkem uzeného bůčku. Příloha: brambory, bramborová kaše, knedlík a zelí.
 
17. Králík na smetaně č.2
1 králičí předek. 100g slaniny, 100g másla, Lžička sladké papriky, sůl, 100g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 3 zrnka celého pepře, 2 zrnka nového koření, půl bobkového listu, smetana, 2 lžíce hladké mouky, citrón.
Očištěné králičí maso protáhneme nudličkami slaniny, pak na másle osmahneme pokrájenou zeleninu, přidáme koření, položíme na maso a trochu podlijeme. Pečeme v troubě a maso, které je dosti suché, občas podléváme tukem a podle potřeby i horkou vodou, aby se tuk nepřipaloval. Když je maso měkké, vyndáme je na mísu. Zbylou šťávu zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali trochu mouky a povaříme. Omáčku prolisujeme cedníkem a nakonec dochutíme citrónovou šťávou. Podáváme s houskovými knedlíky.
 
18. Králík na zakysané smetaně
Stehna a hřbet, 2 mrkve, 2 cibule, 1 petržel, 2 plátky celeru, nové koření, celý pepř, bobkový list, sůl, zakysaná smetana, kostka masoxu, citrónová šťáva, olej, sladkokyselé okurky.
Na rozehřátém oleji opečeme kolečka cibule a zeleniny. Přidáme koření a ještě smažíme. Vložíme králíka, zalijeme vodou, uvedeme do varu a doplníme masox a sůl. Dusíme doměkka. Maso vyjmeme a vykostíme. Do šťávy přidáme 1,5 lžíce hladké moujy rozmíchané ve studené vodě a smetaně. Zavaříme, dochutíme citrónem, vložíme maso a necháme prohřát. Na talíři doplníme na kostičky nakrájenou okurkou.
 
19. Králík po labužnicku
2500g králičí hřbet a kýty, 300g uzené krkovičky, 300g žampiónů nebo hříbků, lžíce mouky, 2 dl bílého suchého vína, 2 dl silného vývaru (masox), 50g vepřového sádla, 50g másla, česnek (asi 2 stroužky), pepř, sůl, vegeta.
Králíka omyjeme, odblaníme, naporcujeme, porce osolíme, opepříme, obalíme v mouce a rychle opečeme dozlatova. Zvlášť si uděláme růžovou jíšku, kterou zalijeme vývarem a přidáme k masu, které dusíme asi půl hodiny. Uzené maso nakrájíme na nudličky a s nakrájenou cibulkou a česnekem osmažíme a přidáme s nakrájenými houbami k masu. Vše přiklopíme a dusíme další půl hodinu. Celková doba dušení je asi 70 minut.
 
20. Králík po staročesku
1 menší králík bez kýt, 300g vepřového bůčku s kostí, sůl, česnek, půl lžičky mletého zázvoru.
Očištěného králíka rozdělíme na menší porce, bůček nakrájíme na kousky podle kostí, obojí maso potřeme česnekem utřeným se solí, poprášíme zázvorem, dáme do pekáčku, podlijeme vodou a podusíme. Měknoucí maso dáme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova. Během pečení přeléváme masnou šťávou. Podáváme s bramborovými nebo chlupatými knedlíky a dušeným červeným zelím.
 
21. Králík po francouzsku
Králíka rozdělíme na 6-8 kousků, prošpikujeme důkladně slaninou, osolíme, opepříme. V pekáčku si rozpustíme máslo a vložíme do něj naporcovaného králíka, přidáme játra, plíce společně s malými cibulkami.Pečeme pod pokličkou asi 3 4 hodiny za vydatného podlévání červeným vínem.Upečeného králíka vyndáme na mísu a omáčku zahustíme hladkou moukou.Podáváme s opečenými brambory.
 
22. Králičí řízky zapečené se sýrem a uzeným
Pro 10 osob - 2500g králičího zadku (hřbet a kýty), 250g uzeného masa (krkovička), 150g čerstvých žampiónů, 200g másla, 200g sýru niva, 150g oleje, 20g hladké mouky, 200g vývaru, sůl, pepř, zelená petrželka.
Králíka vykostíme a naporcujeme, jednotlivé porce osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji. Při opékání přidáme máslo a společně ještě chvíli podusíme. Podušené porce králíka vyndáme a zbylou šťávu necháme vysmahnout do tuku, lehce ji zaprášíme moukou a zasmahneme dorůžova. Potom ji zalijeme vývarem. Opražené žampióny nakrájíme na tenké plátky, podusíme na másle, podušené přidáme do šťávy, necháme společně podusit, ochutnáme a podle potřeby ochutíme. Jednotlivé porce dáme na gratinovací (zapékací) misky, přidáme trochu šťávy, přikryjeme plátkem uzeného a plátkem sýra, pokapáme máslem a zapečeme v předehřáté horké troubě.
 
23. Králičí ragů po selském způsobu
1 malý králík, 60g másla, 1 lžíce hořčice, sůl, mletý pepř, 1 lžíce oleje, 200g lesních hřibových hub nebo žampiónů, 80g slaniny, 1 s¨klenička bílého suchého vína, 2,5 dl smetany, 1 lžíce hladké mouky.
Z francouzské kuchyně - Králíka očistíme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na porce, potřeme máslem a hořčicí, osolíme, opepříme. Zbylé máslo rozpustíme s olejem v rendlíku a maso v něm po všech stranách opečeme. Zvlášť vyškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu a na plátky nakrájené houby v ní osmahneme, osolíme a opepříme. Slaninu s houbami přidáme k masu a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou v troubě při střední teplotě. Měknoucí maso podlijeme vínem a dodusíme. Měkké maso zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku a krátce povaříme. Jako příloha se podává dušený hrášek, vařený květák a vařené brambory.
 
24. Králičí hřbet v těstíčku č.1
Vykostěný hřbet, 5 vajec, 3 lžíce solanylu, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžička bazalky, strouček česneku, sůl, olej.
Z vajec, solamylu, solamylu, mouky, bazalky, česneku, soli a oleje připravíme těstíčko. Maso nakrájíme na proužky (panenky), osolíme, obalíme v hladké mouce a obalujeme těstíčkem a nechá se odležet. Rozpálíme olej, maso opečeme, oheň zmírníme a dopečeme. Podáváme s bramborovou zelnou kaší.
 
25. Králíčí hřbet v těstíčku č.2
Králičí hřbet, 1 str. česneku, bazalka, olej, sůl, 5 vajec, 3 lžíce solamylu, 3 lžíce hladké mouky.
Do misky vyklepneme vejce, přidáme solamyl, hladkou mouku, utřený česnek, lžičku bazylky a lžíci oleje a ušleháme na těstíčko. Vykostěný hřbet nakrájíme na 5 cm pláty, osolíme, obalíme v hladké mouce a obalíme v těstíčku a necháme odležet (co nejdéle). Maso osmažíme na oleji a podáváme s bramborovou kaší s kysaným zelím.
 
26. Králičí čevapčiči
600g králičího masa, 60g slaniny, 4 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 8 lžic kečupu, 80g cibule, 40g křenu, majoránka, mletý pepř a sůl.
Králičí maso a slaninu umeleme, přidáme utřený česnek, prolisovanou cibuli, okořeníme majoránkou, osolíme, opepříme a dobře propracujeme v těsto. Tvoříme malé válečky, které opékáme zvolna v rozpáleném oleji. Porce na talířích pak přeléváme ostrou omáčkou z kečupu, do něhož jsme přidali nastrouhaný křen. Podáváme s chlebem nebo uvařenými brambory.
 
27. Králičí sekaná
1 vykostěný králík, 120g tučného vepřového, 80g slaniny, 1 malá a 1 velká cibule, 2 žemle, pepř, sůl, mletý zázvor a hřebíček, 1 vejce.
Maso z králíka a vepřové nakrájíme na kostky, asi 30g slaniny na kostičky a umeleme s namočenými a vymačkanými žemlemi a menší cibulí na jemnou kaši. Ochutíme kořením a spojíme vejcem, Ruce namočíme ve studené vodě a vytvarujeme šišku, kterou dáme na pekáček. Pokryjeme plátky slaniny a osmahneme nakrájenou cibuli a pečeme prudčeji asi hodinu. Občas přelijeme horkou vodu nebo vývarem. Do růžova upečenou sekanou podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
 
28. Sekaný králičí řízek
Králičí maso (hruď-přední nožičky) 2 díly, 1 díl tučnějšího vepřového, mléko, 1 žemly, 1-2 vajíčka, trocha hladké mouky, cibule, kousek slaniny, sůl, majoránka, pepř, zelená petrželka.
Společně s masem semeleme v mléce namočenou a vymačkanou žemly, přidáme na slanině osmahnutou nakrájenou cibuli, usekanou petrželku, osolíme, připepříme, podle chuti přidáme rozemnutou majoránku. Směs dobře promícháme a pokud je řídká přidáme ještě trochu strouhanky. Pak vytvoříme placičky, ty obalíme v hladké mouce a na rozehřátém tuku upečeme. Podáváme s bramborovou kaší.
 
29. Pikantní králičí směs
500g zadního králičího masa (kýta, hřbet), 1 větší cibule, 1 pórek, 2 mrkve, 200g žampiónů, 4 stroužky česneku, 40g másla, 40g oleje, 1 dl kečupu, hladká mouka, pepř, sůl.
Vykostěné králičí maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a promneme s prolisovaným česnekem. Necháme chvíli odležet. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme (na oleji dorůžova, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, pórek a na plátky nakrájené žampióny. Vše dobře promícháme a podusíme. Přidáme maso a dále dusíme doměkka. Před dokončením šťávu zaprášíme moukou, zasmahneme, přidáme kečup a dodusíme. Nakonec můžeme přidat trochu červeného vína.
 
30. Jehla Pálava
Pro 2 osoby - 300g vykostěného králičího masa, 100g telecího mozečku, 30g másla, 4 vejce, 60g šunky, 90g oleje, 40g bylinkového másla, 60g čerstvých žampiónů, citrónová šťáva na dochucení.
Králičí hřbet s kýtami odblaníme, vykostíme, na jednu porci nakrájíme asi 4 plátky, lehce je naklepeme, osolíme. Odblaněný a rozsekaný mozeček podusíme na másle s vejci a na kostičky nakrájenou šunkou. Tuto směs pokládáme na králičí medailonky, zabalíme (uzavřeme) a osolené napíchneme na jehlu a upečeme na oleji. Po upečení medailónky vyjmeme, olej slijeme a přidáme máslo, žampióny nakrájené na plátky a krátce podusíme. Podušenou šťávu ochutíme citrónovou šťávou. Podáváme zvlášť.
 
31. Špíz z králičího hřbetu
Králičí hřbet, 100g měkkého salámu, 100g slaniny, 100g okurek, 60g sádla, 100g cibule, bobkový list, kečup nebo rajčatový protlak, citrónová šťáva, mletý pepř a sůl.
Z očištěného odblaněného králičího hřbetu vykrojíme masové válečky, zakápneme je citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Pak je nakrájíme na plátky. Stejně si připravíme i měkký salám (např. Gothaj), slaninu okurky a bobkový list střídavě napichujeme na jehly, špíz nebo špejli, osolíme, opepříme a pečeme na sádle ze všech stran do zlatova. Opečený špíz dáme na teplý talíř, posypeme cibulkou, nakrájenou na kolečka a přelijeme rozpáleným sádlem. Přílohu připravíme tak, že do udušené rýže vmícháme lžíci másla a 3 lžíce kečupu nebo rajčatového protlaku. Můžeme podávat také s bramborovými hranolky a obložené sezónní zeleninou.
 
32. Medailónky z králičího masa v alobalu
Pro 4 osoby - Králičí zadek (hřbet a kýty), 2 menší jablka, 60g uzené vařené krkovičky, sůl, kremžská hořčice, máslo na vymazání alobalu.
Omytý a odblaněný králičí zadek (hřbet a kýty) vykostíme. Z masa nakrájíme medailonky, které naklepeme, osolíme a potřeme kremžskou hořčicí. Připravíme si čtverce alobalu, potřeme je máslem a položíme na ně medailónky. Drobně nakrájená jablka promícháme s rozsekaným uzeným a směs navršíme na každou porci.
 
33. Portské řízky
2 králičí kýty, sůl, česnek, hladká mouka, vejce, strouhanka, Ceres soft na smažení.
Odblaněné maso vykostíme, nakrájíme řízky, naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, obalíme v mouce, vejci a strouhance a zvolna usmažíme. Podáváme s vařenými brambory a se salátem nebo kompotem.
 
34. Fenek (dušený králík)
Králík, bobkový list, červené víno, česnek, olivový olej.
Naporcovaného králíka naložíme na 24 hodin do vína. Na oleji osmažíme spolu s česnekem a bobkovým listem. Podléváme vínem a dusíme doměkka.
 
35. Hlavička z Volar
1 l mléka, 150g krupice, 6 vajec, syrové králičí vnitřnosti, 100g slaniny, 500g pečeného králičího masa, malý pórek, muškátový květ, pepř, sůl.
Z mléka a krupice uvaříme kaši. Po vychladnutí vmícháme vejce, nadrobno pokrájené maso, mleté vnitřnosti, rozškvařenou slaninu a pokrájený podušený pór. Kaši okořeníme, osolíme a upečeme v pekáčku.

 Zdroj:

Najdete zde další zajímavé recepty - klikněte na obrázek stránky, nebo na http://www.volny.cz/kebort/dil1/index.htm

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Portrét

Facebook