Sumec s cuketovým chutney a hlívou ústřičnou
Sezóna výlovů rybníků je v plném proudu. Neváhejte, vypravte se na výlov, zažijte úžasnou atmosféru a nahlédnete do nelehké práce rybářů. Při té příležitosti si kupte pěkného sumce. Sumec je rybou pro gurmány, s velmi jemným, chutným a středně tučným masem. V našem případě mu velmi zalichotí zeleninová a houbová příloha. recept
Míchaný salát z uzeného tolstolobika v oleji
Recept pana Miloty z Blatné, který pestrou směs zeleniny doplní uzenou sladkovodní rybou, je vynikající. Do salátu můžete použít i pstruha, sivena, amura, kapra. recept
Salát z uzeného kapra s majonézou
Další libůstkou Václava Miloty z Blatné je salát z uzeného kapra. Postačí ho doplnit plátkem dobrého pečiva, kouskem zeleniny a skvělá svačina nebo večeře je na světě. recept
Štika s kmínovou krustou, škvarkovými placičkami a marinovanou cibulí
Maso z dravé štiky patří k těm nejvybranějším a nejdelikátnějším. Kulinární úprava proto nežádá složitých úkonů ani přílišného koření. recept
|