Jdi na obsah Jdi na menu

Kapr v sýrovém těstě

recept a videoObrazek

Ingredience receptu

600 g filetů z kapra, sůl, směs pepřů, drcený kmín, citronovou kůru, suché provensálské byliny, sušená zelená petrželka, olej, 100 g tvrdého sýra, 100 g tuku na pečení, 100 g hladké mouky, 1 vejce, sezamová semínka a vejce na potření těsta, drcená rajčata, směs bylinek, cukr a vinný ocet

Popis přípravy receptu

Příprava sýrového těsta: Ze strouhaného sýra, změklého tuku, mouky a vejce uhněťte hutné těsto a vložte ho na dvacet minut do lednice.

Do oleje přidejte provensálské koření, petrželovou nať, směs pepřů, citronovou kůru a sůl a vše důkladně promíchejte. Ideální je pomlít si koření nejprve v hmoždíři a následně míchat se solí a olejem. Vzniklou marinádu naneste na filety z kapra nakrájeného na dílčí porce. Takto připravenou rybu nechte případně odležet v lednici. Není to ale bezpodmínečně nut­né.

Ze sýrového těsta vyválejte plát. Pochopitelně, že lze použít také těsto listové nebo jiné podobné. Z plátu pak rádlem nařežte proužky široké asi tři centimetry a dlouhé asi 25 centimetrů. Do těstových pásků pak spirálovitě zabalíte porce ryby.

Jednotlivé kousky pokládejte na pečicí papír a na každém z nich pak těsto potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky.

Pečte v předem rozehřáté troubě při 200 stupních 7 – 10 minut.

Než se ryby upečou připravte si rajčatové pyré. Konzervovaná drcená rajčata zvolna odvařte v pánvi či rendlíku spolu s posekanými zelenými bylinkami do zahoustnutí. Můžete pochopitelně použít i sušené bylinky. Během odvařování pyré ochuťte trochou cukru, octem a solí.

Na talíř pak upravte rajčatové pyré a na něj pečené svitky těsta s kaprem.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Portrét

Facebook