Ještě jeden recept k zabijačce - uzené jitrnice
24. 11. 2009
Uzené jitrnice
POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné koleno, výřez a nožičky uvaříme v osolené vodě do měkka. Pokud použijeme kůže, tak je vaříme zvlášť, Uvařené maso a tučné části z kolena umeleme na hrubo. Kůže nebo obrané nožičky a játra krátce povařená v neosolené vodě (játra vaříme jen do té doby, pokud po vpichu špejlí neteče krev) semeleme na jemno. Maso z kolena nakrájíme na kostičky.Vše promícháme, dochutíme uvedeným kořením a podle potřeby hustotu upravíme vývarem z masa.
Plníme do vyšlemovaných hovězích nebo vepřových střev.
Jitrnice ovaříme v
Studený kouř musí být do 15°C.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář