Suroviny:
0,5 kg hovězí zadní 1 ks celeru 3 ks petržele 5 ks mrkve 1 ks velké cibule 0,5 ks citrónu 1 špetka soli slanina, smetana, bobkový list, celý pepř, nové koření, cukr, olej, mouka hladká
Příprava:
Maso prošpikujeme slaninou. Cibuli, mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostky a na oleji orestujeme. Přidáme maso a orestujeme ho ze všech stran. Zalijeme vodou, přidáme koření, sůl a dusíme doměkka.
Měkké maso vyndáme a nakrájíme na tenké plátky, zeleninu rozmixujeme dohladka. Rozmixovanou zeleninu dáme zpět do hrnce a přidáme vodu.
V hrnku rozděláme 1 lžičku hladké mouky s vodou, přilijeme to do omáčky a necháme povařit. Asi po 10 minutách omáčku odstavíme z ohně a přidáme smetanu.
Podle chuti osolíme, osladíme a přidáme několik kapek citrónu (nebo octa).
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář