Jahodový koláč - linecký
29. 6. 2010
Těsto
300g hladké mouky
300g polohrubé mouky
200g pískového cukru
150g másla
3 celá vajíčka
prášek do pečiva
cca 200-250ml mléka
Ovocná směs
1,5 – 2,0 Kg jahod
cukr
Žmolenka
cukr
hrubá mouka
máslo
Postup
Z ingrediencí vypracujeme standardním způsobem linecké těsto. Rozválíme ho a umístíme do vymazaného pekáče (hlubšího plechu). Povrch rovnoměrně poklademe jahodami a posypeme žmolenkou. Pečení probíhá cca 20 min v troubě na třetí stupeň. Zde je ale malinký zádrhel. Trouba, ve které se koláč pekl je víc jak šedesát let stará. Třetí stupeň zde odpovídá tepelnému výkonu 600W.
Finta: Těsto lemující okraje pekáče zde není na ozdobu. Jen podle něj lze spolehlivě kontrolovat míru upečení celého koláče.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář