Hovězí guláš bez míchání
Recept na guláš bez míchání, není na netu nováček. Zadáte do vyhledávače a naleznete hned. Je vždy udáván s vepřovým masem, tak jsem to zkusila s hovězím. Modifikovaný recept zde:
1 kg předního hovězího masa (samozřemě muže být i zadní)
5 cibulí
5 i více stroužků česneku
2 lžíce gulášového koření
3 lžíce sladké papriky
1 lžíce pálivé papriky (kdo nechce, nemusí být)
4 lžičky solamylu
2 masoxy
sůl (ne moc, jsou tam ty masoxy)
pepř (dala jsem svůj nahrubo umletý pepř "více barev")
3 sušené feferonky (samozřejmě mohou být i čerstvé)
1 litr vody
2 lžíce sádla
Stejně jako v ostatních receptech - vše nakrájet, přidat koření a solamyl. Masoxy rozpustit v troše vařící vody, přidat do zbývajíci vody (celkem cca 1 litr). Ještě jsem přidala trochu sušeného tymianu. Zamíchat v pekáči, pečlivě zakrýt alobalem.
Pekla jsem v troubě svého sporáku na tuhá paliva, takže podle přikládání při cca 120°C - 150°C dvě hodiny.
Výsledek neměl chybu - viz fotky.
Příloha: chléb, rýže, těstoviny, ale nevíc doporučuji klasický houskový knedlík - recept viz: http://www.hajany.estranky.cz/clanky/recepty/houskove-knedliky.html
http://www.hajany.com/clanky/fotoprezentace/houskove-knedliky---viz-rubrika-recepty.html