Jdi na obsah Jdi na menu

Guláš vařený v domácí pekárně

Obrazek

Obrazek

Suroviny:

Maso na guláš cca 800¨g až 1 kg nakrájené na kostky
2-3 velké cibule (u hovězího guláše cibulí nešetříme)
koření na guláš, sůl podle potřeby
1 dl oleje (asi na prst)
Trochu vody
popř. zahušťovací přípravek (Gulash fix apod,), instantní jíška, někdo zahušťuje guláš zásadně strouhankou z chleba.

Postup:

Do pekárny dáme tak na prst oleje, spustíme Program Džem - Marmeláda.
Nakrájené 2 velké cibule, dáme na olej, když pekárna začne míchat, necháme asi 5 minut, pak dáme hovězí maso, koření jako na guláš (sůl, pepř, kmín, červená paprika, česnek…) a necháme proběhnout celý program.
Po ukončení pustíme program znovu, při dalším míchání přidáme 1/2 sáčku "Gulash fix" rozmíchaný ve vodě (podle návodu) - omáčku v sáčku z Lidlu (ale viděla jsem spousty podobných přípravků i v jiných řetězcích) a cca 2 lžičky koření na guláš (Kotány nebo Vitana).
Po skončení druhého cyklu míchání necháme jen krátce uležet, cca 15 minut před koncem bylo maso měkké, díky "guláš fixu" i krásně zahuštěné a hlavně!! cibule krásně rozvařená a omáčka hladká.

Poznámka:

Nemusíme dělat v pekárně zrovna guláš. Já tehdy měla maso ochucené z obchodu.
Šlo hlavně o nápad, co pečka zmůže, udělat se takhle dá i jiné jídlo, třeba z vepřového - teď nevím, jak se tomu říká (samuraj??)- nebo jsem dělala i krůtí kostičky v sýrové omáčce, vepřové i kuřecí na paprice, zkoušela jsem i segedín, ale tam se trošku motalo zelí do háků :-)

Ještě jedna poznámečka - pokud vím, tak u pekáren Moulinex je jiný program Marmeláda, než u většiny ostatních, prakticky nemíchá, takže bohužel u tohoto typu pekárny bych si nebyla jistá výsledkem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Portrét

Facebook