Burgundský guláš na víně.
Šéfkuchař Karel Javůrek tvrdí, že skutečnou delikatesou je burgundský guláš podlévaný červeným vínem. Jeho příprava není složitá, ale vyžaduje dost času.
"Nejdříve hodíme do velkého hrnce půl kila uzeného bůčku nakrájeného na kostičky a zprudka uškvaříme.
Nato vložíme a lehce osmahneme kilo nakrájené cibule.
Pak přidáme půl druhého kila větších kostek hovězí kližky.
Chvíli opékáme a po pár minutách začneme maso podlévat červeným vínem a dusit."
Vše se pak vaří co nejdéle na mírném ohni, dokud maso nezměkne, za dalšího podlévání vínem.
"Těsně před koncem vaření musíme guláš zahustit nastrouhanou syrovou bramborou a nastrouhanou větší patkou tvrdého chleba včetně kůrky. Ještě přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a lžíci hladké mouky.
Eva - Nejlepší burgundský guláš,
jaký jsem kdy vařila a jedla, je ten podle Václava Havla.
29. 3. 2010 21:45 Odpovědět