Ingredience
Postup
Bílek, škrob a cukr ušleháme nebo umícháme do hladka. Barvivo rozpustíme v kapce! vody. Zamícháme do části hmoty.
Připravíme si „máslový“ papír (není to papír na pečení, ale i ten se dá použít).
Hmotou jedné barvy naplníme sáček se zdobičkou a na papír děláme kytičky. Pak do sáčku dáme další hmotu, třeba s jinou barvou a zase děláme kytičky. Když použijeme 1 sáček, tak jsou kytičky duhované.
Jestliže je hmota řídká, tak přidáme škrob.
Necháme na papíru zaschnout minimálně 24 hodin.
Jsou jedlé, ale tvrdší.
XXX - Hnus,Hnus
Horší hnětýnky jsem nejedla,vše jsem udělala správně podle receptu,nedá se to pomalu ani jíst prostě recept hrůza.
12. 10. 2012 9:19 Odpovědět
Lucie - Re: Hnus,Hnus
Mamka má jinej recept na "linecký" hnětýnky, který se vykrajujou do rozválenýho těsta, jestli o něj máte zájem, ozvěte se mi na mail Lucka.girl@seznam.cz ;)
Stránka věnovaná hnetinkám na Facebooku: facebook.com/hnetinky
8. 10. 2013 18:12 Odpovědět
JArka - pomozte
Kde mohu sehnat formičky na hnětýnky ?
11. 11. 2012 19:17 Odpovědět
Beranová - Re: pomozte
Dobrý večer, z diskuzí a odkazů jsem zjistila, že se používají "formičky na pizzu" - malý průměr : lze zakoupit na : http://www.produm.eu/cz/zbozi/1005_57/ostatni/forma-116-12-pizza-blex-a-s-?id=23667 - za 14Kč/ks. Ještě to dám k receptu na stránky. Zdravím z Hajan. Beranová
11. 11. 2012 19:28 Odpovědět