Jdi na obsah Jdi na menu

Antivir Avast! 5 se stal součástí Google Packu

Obrazek

15. 1. 2010 | Polesný David

Google Pack je služba Googlu, která umožňuje hromadné stažení užitečného softwaru v jednom balíku. Hodí se především v okamžiku, kdy potřebujete čerstvě nainstalovaný počítač doplnit aplikacemi. Základem je zde webový prohlížeč (Chrome, alternativně Firefox), prohlížeč PDF souborů a programy Google Picasa, Desktop nebo Earth. Nově zde přibyl antivirový program Avast! Free Antivirus 5. Google tím nabádá uživatele, aby chránili svůj počítač antivirovým programem.

Volně dostupná verze antiviru Avastu zahrnuje antivirus, antispyware, blokaci škodlivých či jinak podezřelých webů, heuristickou detekci či propracované plánování skenování. V českém Google Packu dostanete tento program v češtině.

Je docela zajímavé, jak je Google Pack jiný region od regionu. Avast dostanete i v německém, francouzském či italském Google packu, ale v anglickém už je program Spyware Doctor with antivirus. Avast je tedy evidentně jen alternativou pro jazykové mutace, které nenabízí Spyware Doctor. Poněkud k nepochopení ovšem je, že v českém Google Packu chybí Skype, který jinde nechybí. V anglické verzi je dále Google Talk a RealPlayer.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Portrét

Facebook