Jdi na obsah Jdi na menu

Kam až může dojít baživost po pozemku

Více smajlíků ke stažení

Po cca roce nám došlo další obvinění sousedů Englmajerů z Prahy, majitelů rekreační nemovitosti. Je to už druhé od loňska a důvodem těchto nařčení je nenaplněná žádostivost sousedů po části naší parcely a odsun jejich (a dcery) elektrické přípojky z naší parcely. Genese udání níže....

udani-englmajera-2012.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

stručný úvod do sutuace:

Příběh zahrady p. p. 60/1 sahá daleko před rok 2000. Sousedé Englmajerovi z Prahy, kteří koupili sousední domek někdy v roce cca 1985 bez dalších pozemků, postupem času odkoupili od obce další pozemky v okoli stavby. Zaplotil ale i užívali i část p. p. 60/1 a na další části této parcely si nechali postavit v r. 2000 el. přípojku vč. sloupku. Tlačili na tehdejší majitele p. Spálenského st. i p. Spálenského ml., aby jim část p.p. 60/1 prodali. Neuspěli. Ani my, další majitelé, jsme neprodali.

Englmajerovi tedy napadli v r. 2007 hranice pozemku. Byť za podpory obce, stavebního i katastrálního úřadu - opět neuspěli. Řízení ukončil Katastrální inspektorát v roce 2010, definitivním stanoveném hranic.

V květnu2011 jsme zadali vytýčení dvou klíčových bodů hranice p.p. 60/1. Tyto dva body nás stály 4000,- Kč (našli jsme nejlevnější geotet. kancelář v kraji). Ostatních cca 6 bodů pro souseda a obec u stejné geodet. kanceláře zadala k vyměření a vytýčení starostka, placeno z obecních peněz. Krátce poté, když už bylo jasné, že to "myslíme vážně", přišlo první udání:

udani-englmajera-2011.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bylo zastaveno:

 

zastaveni-rizeni-2011.jpg.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Požádali jsme v roce 2011 EON o odstranění přípojky z naší parcely. Zpracování "složité"dokumentace, nové zaměřování (2x) trvalo až do jara roku 2011. Konečně došlo na stavební jednání a povolení najaře roku 2011.

stavebni-povoleni-presunu-sloupku.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Přemístění přípojky a sloupku hrazené EONem bylo dokončeno letos 31.7. 2012. Nutno podotknout, že v kolizi se stavebním výkresem, byl sloupek postaven jinak - v obrysu naší parcely - viz "složitá" dokumentace, kterou EON zpracovával mnoho měsíců:

vykres---stavebni-povoleni-presunu-sloupku.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mávli jsme nad tím rukou, po více jak pěti letech dohodavání s Obcí, stavením, katastrálním úřadem a byť nepřímo sousedy, už nemáme sílu na další dohady.

Sousedé ovšem nelenili a pomsta přišla. V srpnu t. r. přišlo další udání na údajný útok v dubnu t. r., tedy hned po projednávání stavebního povolení o přemístění el. přípojky a sloupku jsme je napadli.

udani-englmajera-2012.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S těmi lidmi (Englmajerovi) jsme přímo mluvili 2x v roce 2007, nepřímo a naposledy na zasedání zastupitelstva obce v roce 2009. Nikdy a nikdy už s nimi nepromluvíme, natož abychom je napadali.

Používáme zásadně jen úřední cestu, protože jsou to pro nás nebezpeční lidé, kteří bezostyšně leta a do dnešního dne úžívají náš pozemek a ještě naopak  napadají nás. Mají zastání u starostky i u kývajících zastupitelů, proto je nebezpečné s nimi jednat, ani tak nečiníme.

Sloupek je odstěhován a teď si po skoro šesti letech slušného, neúspěšného dohadování odplotíme naší část pozemku. Obec se nás nezastala a nezastane, starostku to "nezajímá".

Stejně tak starostka a zastupitelé nepomohli dalšímu sousedovi Englmajerů, Dr. Michálkovi. Tomu také Englmajerovi zabrali část pozemku vč. studny a řízení o tomto trvalo také roky.

Nevíme, čím jsou Englmajerovi pro strostku VIP, ale my se nedáme.

 

Všechny uvedené doklady ke stažení: ZDE udání sousedů a dokumenty k tomu

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Karel Rada - jednání ziskuchtivých

Takovéto jednání jsem měl MěNv v Liberci.Stálo mě to 2000kč.Udivuje mně,že starostka obce se takto chová.Bylo by zajímavé podat na ni trestní oznámení.Možná že se za tímto jednáním skrývá podplacení pražáků aby získali větší část pozemku.To je totiž ta Havlova demokracie.

Beranovi - Re: jednání ziskuchtivých

Dobrý den, odhadl jste to přesně, také máme dojem, že bylo "předem zaplaceno". Zdravíme z Hajan

Portrét

Facebook