Jdi na obsah Jdi na menu


Zvětšit mapu

Google si oblíbil Českou republiku, se Street View se podíváte i na polňačky

 


 

Společnost Google na svém blogu oznámila, že svou mapovou službou Street View nabízející interaktivní panoramatické pohledy pokryla dalších padesát českých měst a osmdesát lokalit s historickým či kulturním významem. Realita je taková, že se dnes můžete virtuálně projet po drtivé většině českých komunikací včetně zapadlých silniček a cest, které sotva kdy zaznamenají přítomnost motorového vozidla.

obora

Nutno zmínit, že podobné pokrytí službou Street View není ve světě samozřejmostí. Například v Evropě se podobné míře zmapování těší pouze Velká Británie, Irsko, Šapnělsko, Francie, Itálie, Dánsko nebo Litva. Hustě jsou zmapovány také hlavní aglomerace Austrálie, Nový Zéland a Spojené státy americké.

Projekt detailního mapování České republiky je součástí iniciativ Google pro českou společnost a Google pro českou kulturu, jež mají přispět k rozvoji vzdělání, šíření kultury a umění a v neposlední řadě také přispět ke zvýšení turistického ruchu a zájmu o české památky. V rámci svého projektu Special collects Google za pomocí speciálních tříkolek zmapoval areály několika dalších českých památek zapsaných v seznamu UNESCO. Mezi dalšími zajímavými lokalitami naleznete parky, hrady, zámky a dokonce zoologické zahrady.

zoo troja street view

“V uplynulém roce se nám pomocí Street View aut a tříkolek podařilo sesbírat desítky tisíc kilometrů českých a moravských ulic, silnic a historických lokalit, a také aktualizovat některá již dříve nasbíraná místa,” sdělil Jaroslav Bengl, produktový manažer Googlu. “Věříme, že před letními prázdninami bude tato velká Street View mapa skvělou inspirací 'kam na výlet' pro všechny příznivce cestování z domova i zahraničí.”

 

O dalším využití služby Street View si můžete přečíst na našem sesterském magazínu CIO Business World.

 

Zdroj: Google-cz.blogspot.cz



Úvodní foto: Google

Přečtěte si také:

Začínáme se Street View: Toulky světem z pohodlí domova

http://jnp.zive.cz/zaciname-se-street-view-toulky-svetem-z-pohodli-domova#utm_medium=newsletter&utm_source=jnp

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Portrét

Facebook