Jdi na obsah Jdi na menu

Ida Rozová zemřela po těžké nemoci v sobotu ve věku 61 let

Zemřela žena, která odhalovala podvody v potravinách! Šéfredaktorka dTestu Ida Rozová

Ida Rozová zemřela po těžké nemoci v sobotu ve věku 61 let

Ida Rozová zemřela po těžké nemoci v sobotu ve věku 61 let
Foto: ČTK

 

     

Náhle a nečekaně zemřela v sobotu 17. listopadu zakladatelka a dlouholetá šéfredaktorka časopisu dTest Ida Rozová. Bylo jí 61 let. Blesku zároveň tisková mluvčí dTestu Nikola Švábová potvrdila, že byla Rozová v plné síle a pracovním nasazení.

„S velikou lítostí a smutkem v srdcích oznamujeme, že nás navždy opustila zakladatelka časopisu dTest a jeho dlouholetá šéfredaktorka, paní Ida Rozová," vyšlo v oficiálním vyjádření časopisu dTest.

Ida Rozová vystudovala práva

Ida Rozová se narodila 1. dubna 1951 v Krucemburku na Vysočině. V Praze vystudovala Právnickou fakultu UK. Přednost ale dostala publikační činnost. Spolupracovala s Mladým světem a v humoristickém časopise Dikobraz vedla rubriku »Vaše starosti na naše ostny«.

Právě znalost práv a novinařina, které zasvětila svůj život, jí umožnily odborně radit nám všem – tedy spotřebitelům. V roce 1992 založila měsíčník dTest. Ten publikuje testy výrobků a upozorňuje na nebezpečné či nekvalitní produkty. Svým čtenářům přibližuje práva kupujících a povinnosti prodávajících. Inspirací jí bylo občanské sdružení ve Velké Británii.  Jejím krédem bylo »objektivně, nezávisle, bez reklam.«

Autor: ČTK, ida, rum

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Portrét

Facebook