Jdi na obsah Jdi na menu

http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/600x338/Mar2013/1475106.jpg?0f2e

Zemřel nejznámější Milionář Vladimír Čech (†61):

Ve věku 61 let zemřel herec a moderátor Vladimír Čech, kterého proslavil pořad Chcete být milionářem.

Ve věku 61 let zemřel herec a moderátor Vladimír Čech, kterého proslavil pořad Chcete být milionářem.

 

     

Vysoký, charismatický s uhrančivým pohledem i hlasem. Takový byl moderátor Vladimír Čech (†61), kterého si všichni pamatují jako nesmlouvavého soupeře z show Chcete být milionářem. Dnes zemřel. Prohrál boj s těžkou nemocí, která mu rozesela nádory po celém těle.

Vladimír Čech statečně s nemocí bojoval až do samého konce. O svém zdravotním stavu nechtěl vůbec hovořit. "Je mi dobře," odpověděl tenkrát lakonicky. Dobře mu ale určitě nebylo. Trpěl tzv. Lynchovým syndromem, při němž se v těle tvoří nádory.

Na slavném moderátorovi byla těžká nemoc vidět na první pohled.  Již před rokem herec výrazně zhubl a také přišel o vlasy. Před několika dny ke všemu ještě herec onemocněl zápalem plic, kvůli kterému byl převezen do motolské nemocnice. To jeho už tak oslabenému organismu nejspíš ještě přitížilo.

Vladimír Čech se českým divákům zaryl do paměti hlavně díky pořadu Chcete být milionářem, který uváděl v letech 2000 až 2003. Kromě moderování se také věnoval herectví, dabingu a rozhlasu, kde měl svůj pořad S Čechem po Čechách. V letech 2001 až 2003 byl zvolen nejoblíbenějším moderátorem soutěží v televizní anketě TýTý.

 

Vladimír Čech jako moderátor soutěže Chcete být milionářem

Kdo byl Vladimír Čech (†61): Syn slavných rodičů usedl i do poslanecké lavice

Vladimír Čech s maminkou Hedou, slavnou televizní hlasatelkou z 50. a 60. let

Vladimír Čech s maminkou Hedou, slavnou televizní hlasatelkou z 50. a 60. let
Foto: ČTK, INT

     

V divadle i televizi ztvárnil řadu rolí. Hereckou kariéru známého moderátora Vladimíra Čecha však předurčily geny. Narodil se totiž jako jedináček v rodině slavných rodičů. Vedle herectví se však zajímal i o politiku. A dotáhl to až do poslaneckých lavic!

Za působení ve vědomostní soutěži "Chcete být milionářem" dostal Vladimír Čech v letech 2001 až 2003 ceny pro nejoblíbenějšího moderátora v anketě TýTý. V té době však již za sebou měl řadu jiných rolí rolí. V divadle, ale i životě. V roce 1977 vystudoval DAMU a prošel si řadou scén - začínal v Ostravě, ale hrál i v Opavě, Olomouci, Pardubicích, na Kladně a v Praze.

Občanské fórum

Ze světa umění se však dostal i do politiky - to když se v roce 1989 stal jednou z vůdčích osobností Občanského fóra na Pardubicku a po revoluci dokonce usedl na dva roky do poslanecké lavice České národní rady.

Politika ho zajímala vždy, táhlo ho to však i do rádia a televize, která ho uvedla do širšího diváckého povědomí a vytvořila mu výraznou "televizní image". Spojení Vladimír Čech - milionář je živé dodnes.

Čech má však v portfoliu i další jiné zajímavé herecké zkušenosti. Proslul i jako dabér, namluvil například animovaného kocoura Garfielda. Není divu, že se prosadil i v této oblasti - dopomohl mu k tomu jeho charakteristický hlas. Ten zdědil po otci.

Herecké geny

K velké kariéře byl "průvodce milionářů" Čech předurčen. Měl k ní zkrátka vrozené geny. Jeho otec Vladimír Čech starší, rodák z Podkarpatské Rusi, zažil na prknech, která znamenají svět, mnoho úspěšných sezon. A dostal se i do rozhlasu a Československé televize, kde jeho hlas zazněl v řadě pořadů. Čechův otec se zde také seznámil s půvabnou hlasatelkou Hedou, dodnes žijící rozhlasovou legendou. V červenci 1951 se jim pak v Praze narodil syn Vladimír.

Heda přežila manžela i syna

Čechova maminka Heda oslaví v létě úctyhodných 85. let. Proslula svým mimořádně kultivovaným projevem, i příjemným vzhledem. Po roce 1968 však musela během normalizace opustit Československou televizi a ustoupila do ústraní.

Namlouvala třeba magnetofonové kazety pro slepce. Po revoluci se pak stala na dva roky poslankyní České národní rady společně se svým synem.

Svého manžela i syna však přežila. Může za to rodinné prokletí - Lynchův syndrom, kvůli kterému se v těle tvoří řada nádorů. Vladimír Čech starší zemřel na Štědrý den v roce 1990, nemoc mu znemožnila v posledních letech jeho života nadále se herecky angažovat. Vladimír Čech mladší pak odešel do hereckého nebe dnes.


 Zdroj: Blesk.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Emička12345 - mrzi me to

chudak

Portrét

Facebook